افغانستانبازگشایی مکاتبخبرزنانزنان

یوناما: احیای حقوق زنان، آینده افغانستان را متحول می‌کند

در روز جهانی زن، هئیت سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) بار دیگر خواستار لغو فوری محدودیت‌هایی شد که همچنان حقوق بنیادی زنان و دختران را سلب می‌کند.

این سازمان امروز شنبه(۱۸ حوت) با نشر بیانیه‌ای از کشورهای عضو خواست که با تقویت صدای زنان افغانستان، حمایت از رهبریت آن‌ها و سرمایه‌گذاری در تاب‌آوری و آینده‌شان، همبستگی‌شان را به اقدام تبدیل کنند.

به گفته یوناما، شعار امسال، “برای همه زنان و دختران: حقوق، برابری، توانمندسازی”، به‌وضوح واقعیت موجود در افغانستان را یادآور می‌شود، جایی که زنان و دختران به‌طور سیستماتیک از آموزش، اشتغال و زندگی عمومی محروم شده‌اند.

در بیانیه آمده است: این محدودیت‌ها نه‌تنها نقض حقوق بشر هستند، بلکه مانعی در مسیر پیشرفت افغانستان محسوب می‌شوند و فقر و انزوای میلیون‌ها نفر را تشدید می‌کنند.

روزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و رییس هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما)، گفت: “به‌رغم چالش‌های فوق‌العاده، زنان افغانستان همچنان در حال رهبری، ساختن و حمایت از جوامع خود هستند. آن‌ها خدمات حیاتی در حوزه بهداشت و حمایت ارایه می‌دهند، کسب‌وکارها و سازمان‌های جامعه مدنی را اداره می‌کنند و خستگی‌ناپذیر برای حقوق خود تلاش می‌کنند.”

وی تاکید کرد: “قرار دادن آن‌ها در مرکز راه‌حل‌های چالش‌های کنونی و آینده امری ضروری است. بازگرداندن حق آموزش و کار به آن‌ها، زندگی، جوامع و آینده افغانستان را برای همه متحول خواهد کرد.”

اوتنبایوا افزود: “سازمان ملل متحد در افغانستان به‌طور کامل با زنان و دختران افغانستان اعلام همبستگی کرده و حذف تدریجی آن‌ها از زندگی عمومی را محکوم می‌کند.

به گفته وی، سازمان ملل همچنان “تمام تلاش‌اش را برای سرمایه‌گذاری در تاب‌آوری و رهبری زنان و دختران افغانستان، که کلید آینده‌ای شکوفا و فراگیر برای افغانستان هستند، به کار خواهد بست.”

زنان افغان خواسته‌های خود را به‌وضوح به جامعه بین‌المللی اعلام کرده‌اند. این خواسته‌ها شامل موارد زیر است:

۱. حمایت از احیای حقوق و آزادی‌های آنان و حفظ وضعیت آن‌ها در دستور کار جهانی؛

۲. تضمین حضور آن‌ها در تمامی نشست‌هایی که در مورد آینده کشورشان تصمیم‌گیری می‌شود؛

۳. تداوم تامین مالی برای ارایه خدمات و کمک‌های حیاتی؛

۴. سرمایه‌گذاری در برنامه‌هایی که از رهبری و توانمندسازی اقتصادی زنان حمایت می‌کنند.

آلیسون دیویدیان، نماینده ویژه سازمان ملل برای زنان در افغانستان، تاکید کرد: “ما نمی‌توانیم آینده‌ای برای زنان و دختران افغانستان بپذیریم که در هیچ جای دیگر جهان آن را تحمل نخواهیم کرد. واکنش ما به حذف آن‌ها از زندگی عمومی، آزمونی برای تعهد ما به زنان و دختران در سراسر جهان است. ما باید در کنار زنان افغانستان بایستیم، گویی زندگی خودمان به آن وابسته است—چرا که واقعاً چنین است.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا