توجیه حکومت در باره صالح موجه نیست
این روزها احزاب سیاسی و دستههای انتخاباتی شخص رییس جمهور غنی را متهم میکنند که ریاست جمهوری از مادههای قانون اساسی استفاده سیاسی میکند.
در مورد حضور امرالله صالح در جلسات حکومتی و سفرهای برونمرزی رییس جمهور محمد اشرف غنی کلی اعتراض و پرسش وجود دارد.
پرسش مطرح شده این است که چرا امرالله صالح در جلسات حکومتی و سفرهای برونمرزی رییس جمهور غنی حضور دارد؟
امرالله صالح در حال حاضر هیچ گونه موقف حکومتی ندارد و تنها معاون اول دسته انتخاباتی« دولت ساز» به رهبری رییس جمهور غنی است.
حرف اساسی این است که حضور امرالله صالح در جلسات حکومتی هیچ گونه توجیه قانونی و حقوقی ندارد. در این مورد دیده میشود که ریاست جمهوری خلاف قانون گام بر میدارد.
از دید قانون اساسی و قوانین انتخاباتی حضور امرالله صالح در جلسات حکومتی در ارگ نقض قانون است.
چخانسوری سخنگوی ریاست جمهوری در ارتباط به انتقادات وارده علیه حکومت، گفته است که آقای امرالله صالح « متخصص امنیتی» است.
این روزها احزاب سیاسی و دستههای انتخاباتی شخص رییس جمهور غنی را متهم میکنند که ریاست جمهوری از مادههای قانون اساسی استفاده سیاسی میکند.
محمد حنیف اتمر از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری و حاجی محمد محقق معاون دوم دسته انتخاباتی « صلح و اعتدال» به تازگی گفتهاند که رییس جمهور غنی از امکانات دولتی سو استفاده میکند و رقیبان سیاسی و انتخاباتی خود را در نهادهای حکومتی و دولتی ناگزیر به استعفا میسازد.
موقف و روایت حکومت در باره امرالله صالح از این جهت توجیه پذیر نیست که در ساختار و تشکیلات حکومتی، پستی زیر نام « مختصص امنیتی» وجود ندارد.
حکومت میتوانست امرالله صالح را در قالب مشاور امنیتی یا همان متخصص امنیتی رسماً معرفی کند و رییس جمهور غنی او را با خود به سفرهای برونمرزی میبرد.
البته ریاست جمهوری در تمام عرصهها و در حوزه امنیتی نیز مشاورین بیشماری دارد.
حضور امرالله صالح در نشست امنیتی مونیخ نشان میدهد که حکومت کنونی به رهبری رییس جمهور غنی هیچ گونه بهایی به تحکیم قانون نمیدهد.
در حالی که مهمترین عنصر برای ساختن دولت حاکمیت قانون و بها دادن به ارزشهای قانونمداری است.
انتظار داریم که ریاست جمهوری حضور امرالله صالح را در جلسات رسمی حکومت قانونمند بسازد.