آخرین اخبارافغانستانامنیت و حوادثدسته بندی نشده

داعش طالبان ناراضی از صلح را جذب می‌کند

گزارش‌ها حاکی است که گروه داعش در حال جذب طالبان ناراضی از روند صلح در تشکیل این گروه ترورستی است.


برخی رسانه‌های امریکایی نوشته‌اند که گروه تروریستی داعش در افغانستان در حال جذب اعضای ناراضی طالبان که از روند گفت‌وگوهای صلح ناراضی هستند، می‌باشد.
یکی از فرماندهان مشهور گروه داعش در افغانستان با اسم مستعار عبادالله گفته است که برخی از هسته‌های این گروه در شهر‌های کابل و جلال‌آباد، جایی که قصد دارند «افراد جهادی پیشین (طالبان)» را جذب کرده و حملات را راه‌اندازی کنند، مخفی شده‌اند‌.
وب سایت استارس اند استریپس با این فرمانده گروه تروریستی داعش گفت‌وگو کرده و نوشته است که عبادالله گفت‌: «ما عملیات خود را تغییر داده‌ایم‌، زیرا دشوار است برای ما که در جا‌هایی باشیم که ایالات متحده و طالبان ما را هدف قرار دهند. اکنون ما تلاش داریم تا حملات چریکی را در شهر‌ها انجام دهیم».
هفته‌ گذشته سازمان ملل هشدار داد که گروه داعش توانایی انجام حملات مرگ‌بار در شهر‌ها را دارد و پلان دارد با جذب افراد تند‌رو و طالبان ناراضی از توافق صلح فبروری این گروه با امریکا، صفوف خود را نیرومند کند.
با وجود سرکوب این گروه در ولایات ننگرهار و کنر، نیروهای ایالات متحده به روز دوشنبه طی اعلامیه‌ای گفتند: «گروه داعش شاخه خراسان به عنوان زیر‌مجموعه سازمان‌های تروریستی در عراق و سوریه هم‌چنان تهدیدی برای افغانستان‌، ایالات متحده‌، متحدان ناتو و شرکای ما محسوب می‌شود».
اعلامیه می‌افزاید که ارتش امریکا از ۲۹ فبروری، زمانی که توافق‌نامه صلح را با طالبان امضا کرده است، تا کنون بیش از ۱۸ حمله علیه داعش شاخه خراسان انجام داده است.
بر اساس توافق‌نامه فبروری‌، طالبان تعهد کرده‌اند که روابط خود با القاعده را قطع کرده و از فعالیت گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان جلو‌گیری کنند و در ازای مبادله زندانیان و خروج تدریجی سربازان امریکایی تا اواسط سال ۲۰۲۱، مذاکرات صلح با کابل را آغاز کنند. در حالی که ایالات متحده هزاران سرباز خود را از افغانستان بیرون کرده است‌، مذاکرات صلح برای ماه‌ها به تعویق افتاده است.
عمر صمد، سفیر اسبق و مشاور حکومت که اکنون در شورای اتلانتیک مستقر در واشنگتن کار می‌کند، اما گفته، حتا طالبان به این باورند که برخی از شاخه‌های این گروه ممکن به گروه داعش‌، القاعده یا سایر شبه‌نظامیان بپیوندند.
همچنین یافته‌های ماه مارچ موسسه مطالعات استراتژیک افغانستان نشان می‌دهد که در هرجای از ۲۰ در‌صد طالبان ۵ در‌صد آن ممکن با داعش بیعت کند که در این صورت تعداد افراد این گروه به دو چند خواهد رسید.
از سوی دیگر مقامات نظامی و تحلیل‌گران امریکایی تخمین می‌زنند که داعش تا کنون در افغانستان ۲۵۰۰ جنگ‌جو دارد‌، ولی اگر جنگ‌جویان پاکستانی به آن‌ها ملحق شوند، به تعداد افراد این گروه افزوده می‌شود.
سازمان ملل هفته‌ گذشته طی گزارشی گفت که ۶۰۰۰ تا ۶۵۰۰ شبه‌نظامی پاکستانی در افغانستان حضور دارند که عمدتاً مربوط تحریک طالبان پاکستانی‌اند و احتمالاً با داعش شاخه خراسان هم‌آهنگ هستند.
به گفته‌ کارشناسان‌، جنگ‌جویان تاجیک‌، اوزبیک و روس در رده‌های مختلف داعش شاخه خراسان حضور دارند، گرچه نسبت به طالبان کوچک‌تر و فاقد حمایت محلی مانند سابق می‌باشند، اما بعضی از گروه‌های شورشی را با تصور این‌که داعش تجهیزات و بودجه بهتر دارد‌، به خود جلب کرده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا