آخرین اخباراجتماعافغانستانزنان

دختران تتوکار کابل؛ تابوها می‌شکند!

منبع: رویترز
مترجم: سیدطاهر مجاب – خبرگزاری دید
«ثریا شهیدی» پیش از به کار بردن آخرین تتو در آرایشگاهش در کابل، شابلونی را روی دست «نرگس میرزایی» خالکوبی می‌کند.
کارهای هنری «شهیدی» در یک کشور محافظه‌کار که یک روال عادی در استدیوهای سراسر جهان محسوب می‌شود، تابوی (تتو) خال‌کوبی را می‌شکند. او معتقد است که وی اولین زن خالکوب در کشوری است که برخی از علمای دین می‌گویند خال‌کوبی از نظر اسلام ممنوع است.

وی می‌گوید: «من می‌توانستم این حرفه را در خارج از كشور انجام دهم، اما می‌خواستم این كار را در افغانستان انجام دهم زیرا در این كشور هیچ زن خال‌کوبی وجود ندارد. من معتقدم فقط مردان نیستند که می‌توانند خالکوبی کنند. زنان نیز می‌توانند این کار را انجام دهند».
شهیدی، ۲۷ ساله که در ترکیه و ایران آموزش دیده تأکید می‌کند که کار هنری‌اش در اسلام ممنوع نیست.
او با بیان اینکه کابل شاهد تقاضای کم اما رو به رشد جوانان برای خال‌کوبی است، می‌گوید: «برخی ملاها می‌گویند تتو ممنوع است، اما ملاهایی هم هستند که مخالف آن را می‌گویند».
ثریا می‌افزاید: «بیشتر مشتریان خواهان خال‌کوبی بر روی مچ دست، بازوها، گردن و پاها هستند … دختران بیشتر به طرح‌های ظریف خال‌کوبی مانند گل، پروانه و سنجاقک یا نام افرادی که دوست دارند علاقمند هستند. اما بعضی از پسران طرح‌هایی را انتخاب می‌کنند که برای من بسیار عجیب است».
به گفته وی، یکی از مشتریان می‌خواست یک سنگ قبر را خال‌کوبی کند که روی آن نوشته شده بود «داوطلب مرگ».
میرزایی، مشتری فعلی شهیدی، مدت‌ها علاقمند به خال‌کوبی بود و سرانجام تصمیم گرفت طرحی را روی ساعد خود بزند.
میرزایی می‌گوید: « خالکوبی من به خط هندی و به معنای شجاعت است».
مانند بسیاری از مردم در این کشور، شهیدی در مورد احتمال بازگشت به قدرت طالبان که برای پایان دادن به دو دهه جنگ با دولت افغانستان در حال گفت‌وگو هستند، فکر می‌کند. اما وی اطمینان دارد که از زمان سقوط اسلام‌گرایان تندرو در سال ۲۰۰۱، افغانستان به طرز چشم‌گیری تغییر کرده است.
او می‌افزاید: «ما افرادی نیستیم که به راحتی دستاوردهایی را که طی سال‌های اخیر بدست آوردیم، از دست بدهیم».

Related Articles

Back to top button