آخرین اخباراسلایدشوجهانخبر های مهمسیاست

رییس جمهور سابق مصر در دادگاه درگذشت

از اتفاقات عجیب این که روز گذشته (۲۷ جوزا) محمد مرسی رییس جمهور سابق مصر در حین جلسه دادگاه بیهوش شد و پس از انتقال به بیمارستان درگذشت. دادگاه امروز، برای بررسی اتهام «جاسوسی» تشکیل شده بود.

از اتفاقات عجیب این که روز گذشته (۲۷ جوزا) محمد مرسی رییس جمهور سابق مصر در حین جلسه دادگاه بیهوش شد و پس از انتقال به بیمارستان درگذشت. دادگاه امروز، برای بررسی اتهام «جاسوسی» تشکیل شده بود.
به نقل از یورونیوز، یک منبع قضایی مصر که نامش اعلام نشده است، درباره نحوه درگذشت رییس‌ جمهور سابق این کشور، گفت:«او حدود ۲۰ دقیقه در دادگاه در حال حرف زدن بود که به یکباره بیهوش شد. مرسی را بلافاصله به بیمارستان منتقل کردند و در آنجا درگذشت».
با توجه به شایعه‌های مختلف درباره مرگ مرسی، دادستانی مصر هم اقدام به انتشار بیانیه‌ای کرد و گفت زمانی که مرسی در قفس اتهام بود، بیهوش شد و پس از انتقال به بیمارستان مشخص شد که وی علایم حیاتی ندارد. این نهاد اعلام کرد که هیچ نوع علایم جراحت و آسیب دیدگی در جسد مرسی دیده نشده است.
از سوی دیگر، عبدالله محمد مرسی پسر رییس جمهور سابق مصر به رویترز گفت که مقام‌های این کشور اجازه دفن وی را در گورستان خانوادگی مرسی نداده‌اند. وی همچنین گفت که او و خانواده‌اش از محل نگهداری جسد پدرش اطلاعی ندارد.
محمد مرسی پس از سرنگونی حسنی مبارک رییس ‌جمهور پیشین مصر و بعد از انقلاب ۲۰۱۱ به ریاست‌ جمهوری این کشور برگزیده شد.
وی در سال ۲۰۱۳ با دخالت ارتش از قدرت برکنار و در ژوئیه همان سال زندانی شد. پس از او جنرال عبدالفتاح سیسی به ریاست ‌جمهوری مصر رسید.
محمد مرسی که در زمان مرگ ۶۷ سال سن داشت، عضو ارشد جنبش اخوان‌المسلمین و حزب آزادی و عدالت مصر بود. وی پیشتر به ۲۰ سال زندان برای دست داشتن در کشتار تظاهرکنندگان سال ۲۰۱۲ و ۲۵ سال زندان به جرم جاسوسی برای کشور قطر محکوم شده بود.
واکنش‌ها به مرگ محمد مرسی
رجب طیب اردوغان رییس ‌جمهور ترکیه در واکنش به خبر درگذشت محمد مرسی او را «شهید» نامید و به وی ادای احترام کرد.
گروه اخوان‌المسلمین با انتشار بیانیه‌ای مرگ رییس‌ جمهور سابق مصر را «قتلی حساب‌شده» خواند و از شهروندان این کشور خواست به طور گسترده در تشییع جنازه او شرکت کنند.
در بیانیه‌ای که در وبسایت این گروه محافظه‌کار اسلام‌گرا منتشر شده است، از مردم سراسر جهان خواسته‌اند تا بیرون سفارتخانه‌های این کشور تجمع کنند.
امیر قطر، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی نیز که از بزرگترین حامیان اخوان‌المسلمین مصر محسوب می‌شود در پیامی توییتری با ابراز «مراتب عمیق تاسف» خود، مرگ محمد مرسی را به خانواده وی و مردم مصر تسلیت گفت.
سازمان عفو بین‌الملل نیز با انتشار اطلاعیه‌ای خواستار تحقیق در خصوص مرگ محمد مرسی شده است.
ماگدالنا مغربی مدیر بخش خاورمیانه این سازمان، خبر مرگ محمد مرسی را در دادگاه «عمیقاً شوکه‌آور» خواند و گفت: «مقامات مصر باید فوراً تحقیقی بی‌طرف و شفاف را در مورد شرایط مرگ وی، وضعیت او در زمان بازداشت و نحوه دسترسی‌اش به درمان تشکیل دهند».
مدیر بخش خاورمیانه سازمان جهانی دیدبان حقوق بشر
سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه سازمان جهانی دیدبان حقوق بشر نیز در حساب توییتر خود مرگ محمد مرسی در زندان را «وحشتناک ولی قابل پیش‌بینی» خواند و گفت ممانعت دولت مصر از تهیه امکانات پزشکی برای وی و جلوگیری از ملاقات‌های خانوادگی در فرجام او موثر بوده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا