آخرین اخباراسلایدشوجهانخبر های مهمسیاست

شورای امنیت ملل متحد از طالبان خواست به تعهداتش پابند بماند، اما به ایجاد «منطقه امن» اشاره نکرد

شورای امنیت سازمان ملل متحد که در پیوند به افغانستان برگزار شده بود، در قطع‌نامه‌ای از طالبان خواست که به تعهداتش برای خروج غیر نظامیان در معرض خطر پابند بماند، اما این شورا به ایجاد منطقه امن در کابل که خواست فرانسه و بریتانیا بود، اشاره‌ای نکرده است.


به نقل از یورونیوز، سیزده عضو از پانزده عضو شورای امنیت به متنی که از سوی ایالات متحده امریکا، فرانسه و بریتانیا تهیه شده بود رای مثبت دادند در حالی که چین و روسیه رای ممتنع خود را اعلام کردند.
در این قطعنامه گفته شده است که شورای امنیت «انتظار دارد» طالبان پس از خروج نیروهای امریکایی به تمام «تعهدات» خود به‌ ویژه درباره «خروج امن» و «برنامه‌ریزی شده» افغان‌ها و اتباع خارجی از افغانستان عمل کند.
این قطعنامه به بیانیه طالبان در ۲۷ اگست اشاره دارد که در آن گفته شده بود که افغان‌ها می‌توانند هر زمان که بخواهند به خارج از کشور سفر کنند و از طریق گذرگاه‌های مرزی چه هوایی و چه زمینی افغانستان را ترک کنند.
در قطعنامه امروز شورای امنیت به ایجاد «منطقه امن» یا منطقه حفاظت شده که از سوی امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه پیشنهاد شده بود،‌ اشاره‌ای نشده است.
رییس جمهور فرانسه روز یکشنبه اعلام کرد که پاریس و لندن از سازمان ملل متحد برای ایجاد چنین «منطقه امنی» در کابل به ویژه برای ادامه عملیات «بشردوستانه» درخواست خواهند کرد. وی گفته بود که فکر می‌کند این طرح کاملاً قابل اجرا باشد.
دیپلمات‌های سازمان ملل که روز دوشنبه مورد پرسش قرار گرفتند توضیح دادند که این منطقه به خودی خود «منطقه حفاظت شده» نیست بلکه باید طالبان را به خاطر تعهد خود در زمینه «گذر امن» برای داوطلبان خروج از کشور پاسخگو کرد.
اما قطعنامه سازمان ملل از طرح مکرون بلندپروازی کمتری دارد. هنوز مشخص نیست که آیا قطعنامه دیگری که «منطقه امن» را پیشنهاد می‌کند بعداً منتشر می‌شود یا خیر.
کارشناسان می‌گویند این متن اصلاح شده است تا اطمینان حاصل شود که چین و روسیه از وتوی خود برای جلوگیری از آن استفاده نمی‌کنند.
طبق قطعنامه امروز، شورای امنیت همچنین اهمیت «احترام به حقوق بشر از جمله حقوق زنان، کودکان و اقلیت‌ها» را بار دیگر تکرار کرد.
این نهاد همچنین درخواست کرد که از خاک افغانستان برای تهدید یا حمله به دیگر کشورها یا پناه دادن به تروریست‌ها استفاده نشود.
چین که مانند روسیه به این قطعنامه رای ممتنع داد گفت که وضعیت کنونی، نتیجه مستقیم خروج شتابزده و بی‌نظم نیروهای غربی است.
در قطعنامه از طالبان خواسته شده است تا اجازه دسترسی کامل، ایمن و بدون مانع به سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌ها برای ارائه کمک‌های بشردوستانه داده شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا