آخرین اخباراسلایدشوجهانسیاست

شکستی دیگر؛ امریکا از میکانیزم «ماشه» علیه ایران استفاده نمی‌تواند

به دنبال شکست سخت امریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد در برابر ایران، اکنون کشورهای اروپایی متحد ایالات متحده می‌گویند که واشنگتن به دلیل خروج از برجام نمی‌تواند از میکانیزم «ماشه» علیه ایران استفاده کند.

به دنبال شکست سخت امریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد در برابر ایران، اکنون کشورهای اروپایی متحد ایالات متحده می‌گویند که واشنگتن به دلیل خروج از برجام نمی‌تواند از میکانیزم «ماشه» علیه ایران استفاده کند.
به نقل از یورونیوز، اروپا که به طور سنتی متحد راهبردی امریکا در جهان محسوب می‌شود، روز گذشته اعلام کرد که ایالات متحده به دلیل خروج از برجام، نمی‌تواند از مسیر میکانیزم ماشه که در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ پیش بینی شده است، علیه ایران استفاده کند.
یک روز پیش از این دونالد ترامپ رییس جمهور ایالات متحده امریکا مقابل خبرنگاران گفته بود که واشنگتن قصد دارد پس از عدم موافقت شورای امنیت سازمان ملل با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران، مکانیزم ماشه را فعال کند.
ایالات متحده امریکا و متحدانش در منطقه از این موضوع نگران هستند که با پایان تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتوبر(عقرب)، ایران آزادانه دست به خرید و فروش تسلیحات جنگی بزند و با این کار صلح و ثبات منطقه را به خطر بیندازد.
اصرار ترامپ برای استفاده از این مکانیزم در حالی است که ایران می‌گوید ایالات متحده پس از خروج از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میلادی دیگر حق دخالت و استفاده از مفاد این پیمان را ندارد.
چین و روسیه، دو عضو دارنده حق وتو در شورای امنیت در این موضوع از ایران حمایت می‌کنند و اتحادیه اروپا نیز هفته گذشته اعلام کرد که حاضر به حمایت از طرح امریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران نیست.
خبرگزاری آلمانی «DPA» به نقل از سخنگوی جوزپ بورل رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد با توجه به آنکه واشنگتن در ماه می سال ۲۰۱۸ میلادی بطور یکجانبه از برجام خارج شده و پس از آن نیز در هیچ برنامه و فعالیتی مرتبط با برجام شرکت نکرده، دیگر نمی‌توان این کشور را عضوی از این پیمان دانست و «به همین دلیل امریکا دیگر در جایگاهی نیست که بتواند از سازو کارهایی استفاده کند که برای شرکت کنندگان در برجام در نظر گرفته شده است».
برخی تحلیلگران بر این باورند که اصرار دونالد ترامپ بر تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران از آن روست که او در آستانۀ انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، سعی دارد با ایجاد یک چالش سیاسی جدید خارجی، بر مشکلات سیاسی داخل کشورش سرپوش گذاشته و به این ترتیب چانس خود را برای انتخاب دوباره در ماه نوامبر افزایش دهد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا