آخرین اخبارافغانستانخبر های مهمسیاستصلح

طرح تعدیل قانون انتخابات به شفافیت کمک نمی‏‌کند

شورای تشریک مساعی نامزدان ریاست جمهوری اعلام کرده است که این شورا مخالف طرح ارگ مبنی بر تعدیل قانون انتخابات می‌باشد.

شورای تشریک مساعی نامزدان ریاست جمهوری اعلام کرده است که این شورا مخالف طرح ارگ مبنی بر تعدیل قانون انتخابات می‌باشد.
به گزارش خبرگزاری دید، ریاست جمهوری روز گذشته ۱۹ دلو اعلام کرد که مسوده تعدیل قانون انتخابات پس از مشوره و رایزنی با سیاسیون و احزاب سیاسی آماده شده است.
براساس معلومات ارگ، روز گذشته نیز نشست مشورتی پیرامون تعدیل قانون انتخابات با حضور محمداشرف غنی رییس جمهور و سرور دانش معاون دوم رییس جمهور و شماری از کاندیدان ریاست جمهوری، نمایندگان تعدادی از کاندیدان و شماری از رهبران احزاب سیاسی و نمایندگان آنان در ارگ برگزار گردید.
اما حال شورای تشریک مساعی نامزدان ریاست جمهوری می‌گوید که در نشست روز گذشته، این شورا با طرح تعدیل قانون انتخابات مخالفت کرده است.
در اعلامیه این شورا آمده:« در نشستی که به تاریخ ۱۹ دلو شورای تشریک مساعی نامزدان ریاست جمهوری سال ۱۳۹۸ با مقامات عالی‌رتبه ریاست جمهوری به شمول محترم رییس جمهور و محترم معاون دوم ایشان در قصر چهار چنار ارگ به منظور بحث روی طرح تعدیل قانون انتخابات داشتند، شورای تشریک مساعی نامزدان به اکثریت آرا طرح پیشنهادی ارگ را در رابطه به اصلاحات در قانون انتخابات رد کرده و خواهان احترام مقام ریاست جمهوری به اصل بی‌طرفی و عدم مداخله سیاسی در این پروسه شدند.»
اعلامیه افزوده:«شورای تشریک مساعی نامزدان ریاست جمهوری به‌خاطر تأمین شفافیت انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۸ در کشور، بر استقلالیت کمسیون‌های مسئول برگزاری انتخابات و نیز بر بی‌طرفی و مسلکی بودن مسئولان و کارمندان این کمیسیون‌ها تاکید دارد.»
در اعلامیه آمده است که شورای تشریک مساعی نامزدان ریاست جمهوری با درنظر داشت تجارب برگزاری انتخابات‌های گذشته، به این نتیجه رسیده‌اند که هرگونه اصلاحات در نظام انتخاباتی باید به‌گونه اصولی و معیاری صورت گیرد نه براساس سلیقه و خواست‌های یک‌جانبه حکومت. در شرایط کنونی برای ایجاد شفافیت در روند انتخابات ریاست جمهوری، ضرورت به ایجاد یک راهکار واضح و مؤثر مشورتی می‌باشد، تا هرگونه اقدامی در رابطه به اصلاحات نظام انتخاباتی مورد پذیرش تمام نامزدان انتخابات ریاست جمهوری، احزاب و جریان‌های سیاسی قرار گیرد.
شورای تشریک مساعی نامزدان ریاست جمهوری همچنان طرحی را در راستای اصلاحات در انتخابات آینده ریاست جمهوری پیشکش کرده است.
پیشنهادات نامزدان ریاست جمهوری قرار ذیل است:
۱- تاکید بر وجود کمیته گزینش و تغییر اعضای آن؛ رییس جمهور باید در گزینش کمیشنران کمسیون‌های انتخاباتی و تعیین روئسای دارالانشاءهای نهادهای انتخاباتی با کاندیدان مشورت انجام دهد.
۲- لیست رأی دهندگان باید ملغا گردد و لیست رأی دهندگان جدید با استفاده از(دیوایس) بایومتریک ترتیب گردد.
۳-در انتخابات آینده ریاست جمهوری باید از تکنالوجی استفاده شود؛ در طرح اصلاحات ما پیشنهاد مشخص در این رابطه وجود دارد که با هزینه کم و سیستم آسان و ساده الکترونیک انتخابات ریاست جمهوری امکان دارد.
۴-حق نظارت کاندیدان باید وسعت پیدا کند؛ نظارت تنها از جریان رأی دهی و شمارش آرا کفایت نمی‌کند. این حق باید از تخصیص و انتقال مواد حساس انتخاباتی آغاز و تا نشر اعلان نتایج نهایی وسعت داده شود.
۵-رسیدگی به اعتراضات و شکایات انتخاباتی باید علنی باشد؛ از آنجایی که کمسیون شکایات در مورد انتخابات با صلاحیت‌ترین مرجع و فیصله آن نهایی است، اجراآتش باید مورد قضاوت همگانی باشد.
۶- صلاحیت بازشماری خودسر کمسیون‌های انتخاباتی باید محدود گردد و نظارت از بازشماری باید منحیث یک اصل قطعی پذیرفته شود.
۷- در فرمان تقنینی اعتراض بالای نتایج ابتدایی وجود ندارد، این حق باید درج فرمان تقنینی جدید شود و حد اقل تا یک هفته ظرف زمانی داشته باشد.
۸-سیاست جنایی حاکم در ساحه انتخابات ضعیف و بیکاره است؛ جرایم انتخاباتی و جزاهای تعیین شده در نظام و عدالت انتخاباتی کمک نمی‌کند، در این مورد طرح واضح شورای تشریک مساعی کاندیدان ریاست جمهوری انتخابات ۱۳۹۸ ه.ش وجود دارد.
۹- انتخابات آینده پارلمانی، شوراهای ولایتی و ولسوالی باید بر اساس سیستم متروک SNTV برگزار نگردد، بلکه مطابق سیستم مختلط یا MDR برگزار شود.
در اعلامیه شورای تشریک مساعی نامزدان ریاست جمهوری تاکید شده که این شورا معتقد به رقابت سالم و آزاد در انتخابات می‌باشد، با تایید موارد فوق، حمایتش را از فراهم شدن شرایط برابر و عادلانه برای تمام نامزدان انتخابات ریاست جمهوری اعلام می‌نماید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا