آخرین اخبارافغانستانروند صلحسیاست

پاسخ قانونی به معاون رییس جمهور: آقای دانش پیش‌نوس طرح صلح را درست مطالعه نکرده است

محمد یونس قانونی در پاسخ به انتقاد سرور دانش بر طرح صلح شورای مصالحه ملی، می‌گوید که او طرح صلح را به درستی مطالعه نکرده است. قانونی دانش را متهم به توهین به احزاب سیاسی کرد.

محمد یونس قانونی در پاسخ به انتقاد سرور دانش بر طرح صلح شورای مصالحه ملی، می‌گوید که او طرح صلح را به درستی مطالعه نکرده است. قانونی دانش را متهم به توهین به احزاب سیاسی کرد.
به گزارش خبرگزاری دید، محمد یونس قانونی این اظهارات را امروز سه‌شنبه( ۲۴ حمل) در نشستی در کابل در پاسخ به انتقاد سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری مطرح کرد و گفت که او پیش‌نویس طرح «توافق‌نامه‌ صلح افغانستان» را درست مطالعه نکرده است.
قانونی همچنان گفت در صورتی که آقای دانش طرح «توافق‌نامه‌ صلح افغانستان» را دقیق مطالعه می‌کرد، طرح پیشنهادی حکومت را نیز در متن آن یافته می‌توانست. آقای قانونی در مقابل، سرور دانش را به توهین به احزاب متهم کرد.
سرور دانش پیشتر از طرح «توافق‌نامه‌ صلح افغانستان» انتقاد کرده و گفته بود که در پیش‌نویس این طرح با طرح رییس‌ جمهور و حکومت افغانستان برخورد توهین‌آمیز صورت گرفته است.
معاون دوم ریاست‌جمهوری علاوه کرده بود که در این پیش‌نویس طرح صلح، گروه تخنیکی شورای عالی مصالحه‌ ملی طرح «دولت انتقالی» که به‌عنوان گزینه‌ ب معرفی شده بود، را با تفصیل و توضیح برجسته کرده و «عمداً» خواسته است که طرح حکومت یا «حکومت صلح» را مبهم جلوه دهد و به حاشیه براند.
محمدیونس قانونی اما می‌گوید که طرح صلح رییس‌ جمهور و جانب حکومت تنها در یک صفحه با آنان شریک شده بود که تمامی محتویات آن در پیش‌نویس طرح کنونی به‌عنوان گزینه‌ نخست در نظر گرفته شده است.
آقای قانونی افزود که طرح جانب حکومت این است که رهبری کنونی حکومت در قدرت باقی بماند، اما در قاعده‌ قدرت تغییرات بیاید.
براساس این طرح، تا برگزاری انتخابات زودهنگام طی شش ماه یا یک سال، طالبان و سیاسیون بیرون از نظام زعامت کنونی را بپذیرند.
در این طرح آمده است که هیچ یک از منسوبان حکومت در انتخابات زودهنگام نامزد نخواهد شد.
قانونی تأکید کرد که اخلاقاً حرمت ریاست‌جمهوری را درک می‌کند و در نشست کمیته‌ تهیه و توحید برخی از چهره‌های حکومتی از جمله محمد حنیف اتمر وزیر خارجه و حمدالله محب مشاور امنیت ملی نیز حضور داشته‌اند.
از سویی هم، سرور دانش پیش‌نویس طرح شورای عالی مصالحه‌ ملی را «تقسیم قدرت بین دو قوم» و طرح یک حزب خوانده است. آقای دانش گفته است که این طرح یک قوم را مستحق ریاست ‌جمهوری و قوم دیگری را مستحق صدراعظم دانسته، اما اقوام دیگر را به درجه سه، چهار و… تنزیل داده است.
با این حال، قانونی گفت که در نشست‌های کمیته‌ تهیه و توحید طرح‌ها نماینده‌ حزبی که آقای دانش به آن تعلق دارد، نیز حضور داشته و با تمام قوت از پیش‌نویس نهایی طرح حمایت کرده است.
رییس کمیته‌ تهیه و توحید طرح صلح شورای عالی مصالحه‌ ملی در عین حال گفت که پیش‌نویس نهایی طرح صلح، طرح حزب جمعیت نه، بلکه کاملاً متفاوت با آن است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا