آخرین اخبارافغانستانسیاست

پاکستان از پیروزی خود در افغانستان پشیمان می‌شود

فارین پالیسی در مقاله‌ای تحت عنوان «پاکستان به زودی از پیروزی خود در افغانستان پشیمان می‌شود» در باره موقف پاکستان نسبت به افغانستان پرداخته است.


به گزارش خبرگزاری دید، این مقاله به سفر فیض حمید رییس اداره استخبارات پاکستان (آی‌اس‌آی) اشاره کرده که به باور نویسنده، برای میانجی‌گری در تقسیم قدرت در حکومت جدید طالبان به افغانستان سفر کرده بود.
بر بنیاد این مقاله، قدرتمندان پشت پردهٔ پاکستانی در حقیقت راهبرد‌های استراتژیک خود را وسعت دادند. چیزی که به عقیده نویسندهٔ مقاله اسلام‌آباد برای بدست آوردن آن در برابر دهلی‌نو، سخت تلاش کرده است.
وانچال وهرا نویسنده مقاله می‌گوید که پاکستان همانند حاکمیت قبلی طالبان، این بار هم از افغانستان به حیث پناه‌گاه‌های امن برای گروه‌های ضد هند استفاده می‌کند.
وی می‌افزاید که پاکستان همچنان به این موفقیت دست یافته که اهمیت خود را به مثابهٔ تضمین کنندهٔ امنیتی و تحکیم روابط برای چین ثابت کند.
در مقاله آمده است که چین در کشور جنگ‌زده افغانستان به دنبال معادن آن بوده و همچنان بر سر فعال ساختن دهلیز اقتصادی کار می‌کند که از پاکستان و افغانستان به آسیای میانه تمدید می‌گردد.
با این حال، آنچه که در حال حاضر برای نظام سیاسی پاکستان موفقیت پنداشته می‌شود، ممکن برای مردم این کشور به یک تراژیدی مبدل شود.
به باور نویسنده، برای نگرانی‌های احتمالی تهدیدهای امنیتی ناشی از داشتن امارت اسلامی در همسایگی‌اش، دلایل فزاینده‌ای موجود‌ است.
از جمله این نگرانی‌ها این است که ممکن نهضتی هم در پاکستان ظهور کند که به تقلید از طالبان افغانستان خواهان انفاذ نظام شرعی در آن کشور شود.
اما طالبان پس از حاکمیت در افغانستان چندین بار تاکید کرده‌اند که به هیچ کسی اجازه نمی‌دهند از قلمرو افغانستان بر علیه همسایه‌ها، کشورهای منطقه و یا دیگر کشورهای جهان استفاده کند.
روزنامه ساندی تایمز نیز در مقاله‌ای نوشته است که گروهی از جنگجویان طالبان در بیش از سه هفتهٔ گذشته، دست‌کم چهار افسر ضد تروریزم نیروهای امنیتی حکومت پیشین را کشته‌اند. در یکی از موارد قتل افسران، ناخن‌های مقتول را کشیده اند.
طالبان که پس از تصرف کابل و سایر ولایات برای همه مخالفان خود عفو عمومی اعلام کرده، در مورد گزارش ساندی تایمز اظهار نظری نکرده‌اند.
اما قبل از این، در مورد ویدیوها و گزارش‌های کشتار و آزار و اذیت در رسانه‌های اجتماعی که به طالبان نسبت داده شده، گفته اند که آن‌ها سیاست انتقام‌جویانه ندارند.
به گفته آن‌ها چنین حوادثی ناشی از دشمنی شخصی است که مورد تحقیق قرار دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا