کابل حتی پس از توافق صلح به میلیاردها دالر کمک نیاز دارد
همزمان با زمزمههای از سرگیری مذاکرات صلح، بانک جهانی هشدار میدهد که افغانستان حتی پس از توافق صلح نیاز به میلیاردها دالر کمک بینالمللی دارد.
همزمان با زمزمههای از سرگیری مذاکرات صلح، بانک جهانی هشدار میدهد که افغانستان حتی پس از توافق صلح نیاز به میلیاردها دالر کمک بینالمللی دارد.
به گزارش خبرگزاری دید، هنری کرالی رییس دفتر بانک جهانی در افغانستان میگوید:« کاهش ناگهانی و قابل توجه کمکهای غیرنظامی دستاوردها را به خطر میاندازد و سختی و فقر را افزایش میدهد. در حالی که انتظار نمیرود افغانستان برای همیشه به کمکهای مالی متکی باشد، سرعت کاهش حمایت و کمکها باید منعکس کننده واقعیتهای فعلی باشد.»
هشدار بانک جهانی در مورد وخیم شدن وضعیت زندگی در افغانستان پس از احتمال کاهش کمکها به این کشور در حالی مطرح میشود که حدود نصف جمعیت افغانستان زیر خط فقر هستند و کمکهای مالی جامعه بینالمللی در پروژههای قراردادی حیف و میل میشود.
این بانک در گزارشی نیازمندیهای مالی میانمدت افغانستان را با توجه به شرایط مختلف سیاسی و اقتصادی، تحلیل و ارزیابی کردهاست؛ ارزیابیهایی که نشان میدهد کشور برای تامین بودجه مورد نیاز به منظور ارائه خدمات، حمایت از تسریع روند رشد اقتصادی، فراهمکردن شرایط برای کاهش خشونت و ادامۀ توافق صلح، سالانه بین شش تا هشت میلیارد دالر کمک جامعۀ جهانی نیاز دارد.
به باور آقای کرالی جامعۀ جهانی میتواند به طور تدریجی؛ اما محتاطانه، با دقت و بر اساس نیازمندیهای افغانستان، میزان کمکهایش را به این کشور کاهش دهد.
رییس دفتر بانک جهانی در افغانستان گفت:«کاهش آنی کمکهای بینالمللی میتواند چشمانداز صلح پایدار را مخدوش سازد.»
بانک جهانی با یادآوری از افزایش عواید داخلی افغانستان طی سالهای اخیر اما، گفته است که هنوزهم سطح عواید (۲.۵ میلیارد دالر) و مصارف (حدود ۱۱ میلیارد دالر) در این کشور غیر متوازن است.
بر اساس آمار این بانک، در حال حاضر ۷۵ درصد تمام مصارف افغانستان از کمکهای جامعۀ جهانی تمویل میشود و کاهش کمکهای مالی چه در بخش امنیتی و یا ملکی روی خدمات اساسی، سرمایهگذاری عامه، کاریابی، توسعه روستاها و تحکیم صلح تاثیر خواهد گذاشت.