کمیسیون انتخابات در پی چیست؟
اگر احزاب سیاسی در انتخابات شرکت نکنند، انتخابات با کی و برای کی برگزار خواهد شد. کمیسیون انتخابات در عملکرد نشان داده که نه استقلال دارد و نه هم صلاحیت برگزاری انتخابات را. این موضوع در گزارشهایی که از اختلاس در این کمیسیون خبر میدهد نیز به روشنی به دست میآید…
افغانستان/تحلیل/آخرین مطالب
کمیسیون انتخابات در پی چیست؟
کمیسیون انتخابات درتازهترین اعلام خود گفته است که انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالیها در تاریخ تعیینشده آن برگزار خواهد شد.
هرچند رییس و اعضای کمیسیون انتخابات در مجلس نمایندگان حاضر شدند و گفتند که اتهامات و ادعای مبنی بر بی صلاحیت بودن مسئولان کمیسیون انتخابات و اعمال نفوذ حکومت بر این کمیسیون بیاساس و دروغ است، ولی اختلافات درونی این کمیسیون که از سوی برخی از کمیشنران آن به رسانهها گفته شده، نشان میدهد که این اتهامات چندان هم بیاساس نیست.
چند روز پیش شورای هماهنگی احزاب و جریانهای سیاسی، مسئولان کمیسیون انتخابات را افراد بیکفایت و وابسته به حکومت خواند که واکنش رییس و اعضای این کمیسیون را در پی داشت.
اکنون پرسش اساسی این است که حتا اگر فرض کنیم که مسایل مطرح شده از سوی شورای هماهنگی احزاب و جریانهای سیاسی علیه کمیسیون، بیاساس و دروغ است، مسئله اختلافات میان اعضای کمیسیون و درز آن را به رسانهها چگونه میشود رد کرد!
اکنون که اتهام و ادعا از سوی دیگران که بیرون از یک نهاد هستند، مطرح است، تا زمانی که همان اتهامات و ادعاها از سوی اعضای آن نهاد به بیرون درز میکند تفاوت زیاد است.
اگر ادعای شورای هماهنگی احزاب و جریانهای سیاسی ناشی از کارزارها و تنشهای سیاسی هم باشد، نمیتوان واقعیتهای خارج شده از سوی کمیشنران انتخاباتی را دروغ قلمداد کرده و خود را مبرا از اتهام کرد.
چند روز پیش بود که معاذالله دولتی یکی از کمیشنران کمیسیون انتخابات در مورد تصمیمگیریهای پنهانی در این کمیسیون به رسانهها خبرداد و پیش از آن هم یک کمیشنر دیگر از طبقه اناث از زد و بندهای سیاسی در این کمیسیون به رسانهها گفته بود که این دو مورد تردیدهای رییس و اعضای این کمیسیون را زیر پرسش میبرد.
گذشته از این که کمیشنران کمیسیون وابسته به حکومت هستند، صلاحیت اجرایی و کفایت اداری برای پیشبرد امور انتخاباتی کشور را ندارند و اختلافات عمیق میان شان وجود دارد، عدم اشتراک احزاب و جریانهای سیاسی که رکن اساسی در انتخاباتها هستند یکی از چالشهای بزرگ انتخابات آینده پارلمانی در کشور است.
اگر احزاب سیاسی در انتخابات شرکت نکنند، انتخابات با کی و برای کی برگزار خواهد شد. کمیسیون انتخابات در عملکرد نشان داده که نه استقلال دارد و نه هم صلاحیت برگزاری انتخابات را. این موضوع در گزارشهایی که از اختلاس در این کمیسیون خبر میدهد نیز به روشنی به دست میآید.
اکنون که وضعیت به این گونه است و عدم اعتماد هم در میان خود اعضای کمیسیون وجود دارد و هم مردم و احزاب سیاسی بالای این تیم کاری در کمیسیون اعتماد کرده نمیتوانند، بهتر است که آنها کنار زده شوند و به جای آنها یک تیم کاری با صلاحیت، غیر وابسته و دارای اعتبار ملی مدیریت این نهاد ملی را بگیرد تا هم اعتماد از دست رفته مردم بر این کمیسیون برگردد و هم انتخاباتهای بعدی کشور در شفافیت و دور از تقلب برگزار شود.
ظاهر شکوهمند – خبرگزاری دید