اسلایدشوتحلیلجهانخبرسیاستمنطقه

انقلاب‌اسلامی، تایید نقش دین در حکومت‌داری

نویسنده:‌ حفیظ‌الله رجبی – خبرگزاری دید

خبرگزاری دید: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران که بسیاری از معادلات سیاسی روز را به هم ریخت، مسلمانان در کشورهای مختلف اسلامی مطالبه‌گر شدند و اعتماد به نفس خود که تحت تأثیر تبلیغات ضد اسلامی از دست رفته بود را به دست آورند و حاکمان فاسد و سرسپرده را تحت فشار پرسش‌گری خود قرار دهند، این جرقه با گذشت زمان به آتش کلانی تبدیل شد و اوضاع را در بسیاری از کشورهای اسلامی منطقه به نفع مردم تغییر داد.

انقلاب اسلامی، تایید نقش دین در حکومت‌داری

یکی از مسائل مهمی که در هرگونه واکاوی و بررسی مرتبط با انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) مطرح می شود، زمان وقوع آن می‌باشد؛ انقلاب اسلامی ایران در شرایطی اتفاق افتاد که هجمه‌ها به دین مبین اسلام از سوی عناصر خارجی و برخی عناصر داخلی وابسته به جریان‌های فکری بیرونی به اوج خود رسیده بود.

بر اساس این هجمه‌ها، دین اسلام مشتی دستورات و امر و نهی تئوریک بود که تنها برای مناسبت‌های عبادی مناسب بود و نمی‌توانست نقشی در رهبری جامعه داشته باشد. به عبارت ساده‌تر، مسلمانی که با بررسی این جریان‌های فکری در اذهان مجسم می‌شد، انسانی بود که در نهایت خلوص و خشوع به درگاه پروردگار خود عبادت می‌کرد، قرآن می خواند و بابت گناهانش از خداوند طلب بخشش می نمود.

با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی در ایران که ریشه در اصول اساسی اسلام داشت، این هجمه‌های نشأت گرفته از جریان‌های ضد دینی خود به خود از بین رفت و به همگان ثابت شد دین اسلام توانایی رهبری جامعه از طریق تشکیل حکومت اسلامی را دارد.

انقلاب اسلامی ایران درستی نظریه «جدایی دین از سیاست» را زیر سؤال برد.
در ادامه و با تایید نود و هشت درصدی جمهوری اسلامی از سوی مردم ایران در همه پرسی انجام شده، نقش دین در حکومتداری بیش از پیش برجسته گردید و ارزش‌های اسلامی که انعکاسی از ارزش‌های بالای انسانی بود مبنای کار سیاسی قرار گرفت و «دیانت بهرعین سیاست و سیاست به عین دیانت» تبدیل شد و در ادامه رهبری خردمندانه دینی و سیاسی امام خمینی(ره) سبب شد انقلاب اسلامی ایران الگوی آزادی خواهان نه تنها در منطقه که در کل جهان قرار گیرد.
از سویی هم با پیروزی انقلاب اسلامی ایران که بسیاری از معادلات سیاسی روز را به هم ریخت، مسلمانان در کشورهای مختلف اسلامی مطالبه‌گر شدند و اعتماد به نفس خود که تحت تأثیر تبلیغات ضد اسلامی از دست رفته بود را به دست آورند و حاکمان فاسد و سرسپرده را تحت فشار پرسش‌گری خود قرار دهند، این جرقه با گذشت زمان به آتش کلانی تبدیل شد و اوضاع را در بسیاری از کشورهای اسلامی منطقه به نفع مردم تغییر داد.
مسأله دیگری که پیروزی انقلاب اسلامی در ایران زنده ساخت نقش دین در ایجاد وحدت بود؛ در اصول انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) شیعه و سنی برادر و برابرند و وظیفه دارند با تقویت همبستکی خود با ظلم ستیزی و استکبار مبارزه کنند.
انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) ثابت کرد مادامیکه مسلمانان سوای از مرزهای جغرافیایی حول محور اسلام جمع شوند، می توانند استقلال و عزت خود را در برابر استعمارگرانی که برای چپاول ذخایر و معادن موجود در کشورهای غنی اسلامی دست به هر کاری می زنند، بیمه کنند.
در نهایت اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) در ایران مسلمانان به این باور رسیدند که اگر بخواهند می‌توانند از زیر یوغ فکری استعمارگران خارج شده برای اداره جامعه و کشور خود الگوی اسلامی را انتخاب کنند. انقلاب اسلامی در کل با احیای حکومت اسلامی دنیای اسلام را وارد فاز تازه‌ای از حق خواهی و ظلم ستیزی نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا