اسلایدشوافغانستانگزارش

شهرداری کابل: نظارت جدی بر ارزش پول افغانی و مواد اولیه ثبات قیمت‌ها را بدنبال داشته است

خبرگزاری دید: نعمت‌الله بارکزی، نماینده شهرداری کابل می‌گوید که کنترل جدی بر نرخ مواد اولیه سبب شده است تا قیمت مواد خوراکی در بازار به ویزه در ماه مبارک رمضان تغییر نکند.

شهرداری کابل: نظارت جدی بر ارزش پول افغانی و مواد اولیه ثبات قیمت‌ها را بدنبال داشته است

بارکزی هم‌چنان دلیل حفظ قیمت مواد اولیه را ثبات ارزش پول افغانی عنوان می کند و می‌گوید: ارزش پول ‌ملی دربرابر دالر آمریکایی حفظ شده و در بازارهای کشور از ثبات خوبی برخوردار است.

با این حال علی محمد، یک تن از دکانداران در شهرکابل، امروز سه‌شنبه ۲۱ حوت، نرخ مواد اولیه را نسبت به سال گذشته خوب عنوان کرد و افزود که« روز به روز به خصوص در ماه مبارک رمضان نرخ مواد خوراکی از جمله آرد، روغن، برنج، شکر و خرما بهتر شده است».

او بیان اینکه حکومت در این راستا از بازارها نظارت دارد، افزود:« ما مطابق به نرخ نامه‌ که شهرداری برای دکانداران توزیع کرده است همه اجناس و مواد خوراکی از جمله آرد، روغن و برنج را به فروش می‌رسانیم»

از سوی هم شمار دیگر از دکانداران از مسئولان می‌خواهند که بر بازارهای کشور کنترل داشته باشد تا از مشکلات در این زمینه از جمله تغییرات درنرخ مواد اولیه، جلوگیری شود.

از سوی هم، برخی از باشندگان پایتخت نیز می‌گویند، با آنکه حکومت نظارت جدی از بازارها را دارد اما هنوز هم قیمت مواد اولیه بالا است.

آنان با بیان اینکه ماه مبارک رمضان ماه رحمت و مغفرت است، از فروشندگان می‌خواهند که دست به احتکار و گران‌فروشی نزنند.

محمد موسی که یک کراچی دستی دارد و از بام تا شام در جاده‌های کابل کار می‌کند، می‌گوید که مردم به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود کار، با مشکلات جدی مواجه بوده، توان خرید را ندارند.

موسی نیز بیان کرد که بعضی روزها حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ افغانی کار می‌کند، اما در جریان هفته روزهای نیز هست که از صبح تا شام ده افغانی هم کار کرده نمی‌تواند.

او با تاکید بر اینکه حکومت به مشکلات خانواده‌های نیازمند و تنگدست رسیدگی کند، از نهادها، سازمان‌ها و افراد خییر نیز خواهان کمک‌ به این خانواده‌ها است.

به گفته‌ی موسی، حتا خانواده‌های نیز هستند که شب و روز شان را با چند قرص نان خشک سپری می‌کنند و بیان کرد که افراد تواانمند به ویژه در ماه مبارک رمضان به یاری خانواده‌های نیازمند بشتابند.

این همه در حالی است که برخی از نهادها و سازمان‌های کمک کننده در افغانستان می‌گویند که به دلیل سال‌ها فقر، بیکاری، جنگ و تغییرات اقلیمی در این کشور، هم‌اکنون میلیون‌ها تن در افغانستان نیاز به کمک‌های فوری دارند.

مسئولان حکومت سرپرست افغانستان نیز با آنکه می‌گویند روند کمک‌رسانی بدون وقفه در مناطق مختلف کشور به خانواده‌های نیازمند ادامه دارد، اما از سازمان‌ها و نهادهای کمک کننده نیز بارها خواسته اند که در چنین شرایطی مردم افغانستان را تنها نگذارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا