آخرین اخباراسلایدشوافغانستانخبر های مهمسیاست

۲۰ سال حضور نظامی و سیاسی امریکا در افغانستان خاتمه یافت

حضور بیست ساله امریکا در افغانستان با پرواز آخرین هواپیمای نظامی این کشور نیمه شب دوشنبه(۸سنبله) خاتمه یافت. طالبان از خروج آخرین نیروهای امریکا از افغانستان با شلیک شادیانه استقبال کردند و این لحظه را تاریخی خواندند.


به گزارش خبرگزاری دید، وزارت دفاع امریکا اعلام کرده است که عملیات تخلیه نیز به پایان رسیده است. طبق آن‌چه اعلام شده است، در این روند ۱۲۳ هزار غیرنظامی که شامل شهروندان خارجی، افغانستانی‌هایی که با نیروهای امریکایی کار کرده‌اند و افراد معروض به خطر می‌شوند، تخلیه شده‌اند.
پیش از این جو بایدن رییس جمهور امریکا زمان پایان جنگ این کشور در افغانستان را ۳۱ آگست اعلام کرده بود، اما نیروهای امریکایی یک روز پیش کابل را ترک کردند. آخرین هواپیمای نظامی نوع C-۱۷ امریکا حامل راس ویلسون، سرپرست سفارت امریکا در کابل و یک فرمانده نظامی این کشور بود.
دولت تحت حمایت امریکا به ریاست اشرف غنی در بیست‌وچهارم اسد سقوط کرد. پس از سقوط این دولت نیروهای امریکایی و متحدانش کنترل میدان هوایی را به دست گرفتند و عملیات تخلیه را آغاز کردند. هزاران نفر برای خروج از کشور به میدان هوایی هجوم برده بودند.
در چهارم سنبله انفجار مرگ‌باری در ورودی میدان هوایی در میان انبوه جمعیت رخ داد که در آن ۱۷۰ نفر به شمول ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند. مسئولیت حمله را گروه داعش بر عهده گرفته است.
جنرال کنت مک‌کنزی رییس ستاد فرماندهی مرکزی امریکا که مسئولیت نیروهای امریکایی را در افغانستان نیز بر عهده داشت، گفته است که با پایان روند تخلیه، مأموریت ۲۰ ساله امریکا در افغانستان که اندکی پس از ۱۱ سپتمبر آغاز شد، نیز پایان یافته است.
به گفته مک‌کنزی، در این مدت بیش از ۸۰۰ هزار نظامی امریکا و ۲۵ هزار غیرنظامی در افغانستان خدمت کرده‌اند. او رقم تلفات شهروندان امریکا را در افغانستان طی ۲۰ سال گذشته چهار هزار و ۶۱۲ تن اعلام کرد که شامل نظامیان و غیرنظامیان می‌شود. هم‌چنان مک‌کنزی گفت که ۲۰ هزار نفر دیگر در این مأموریت، زخمی شده‌اند.
جو بایدن رییس جمهور امریکا نیز بیانیه‌ای را در این مورد منتشر کرده و گفته است که طی ۱۷ روز گذشته، نیروهای امریکایی بزرگ‌ترین حمل و نقل هوایی را اجرا کردند. با این حال، بایدن گفت که حضور نظامی ۲۰ ساله امریکا در افغانستان به پایان رسیده است.

Related Articles

Back to top button