آخرین اخباراجتماعاسلایدشوافغانستان

۲۰۰ هزار معتاد در ولایت بلخ زندگی می‌کنند


مسئول یک نهاد تحقیقاتی در بلخ، ضمن نگرانی از افزایش تعداد معتادین می‌گوید: بیش از ۲۰۰ هزار معتاد در ولایت بلخ بود و باش دارند.
به گزارش خبرگزاری دید، افزایش تعداد معتادین در ولایت بلخ، به خصوص شهر مزار شریف به یکی از معضلات اجتماعی تبدیل شده است.
عبدالرحمان، یکی از باشندگان مزار شریف می‌گوید: روزانه ده‌ها تن از افراد معتاد در جاده‌ها و کوچه‌های شهر با چهره‌های ژولیده و وضعیت غیرعادی رفت و آمد دارند و برخی اوقات به زنان، کودکان و دکانداران مزاحمت می‌کنند.
تعدادی از این معتادین که جای برای خواب ندارند شب‌ها را در جاده‌ها و یا برخی از اماکن مخروبه مانند قبرستان‌ها سپری می‌کنند.
محمد رحیم رحمان اوغلی، رییس مبارزه با مواد مخدر ولایت بلخ می‌گوید: سروی انجام‌شده در ۲۴ ولایت کشور در سال ۲۰۱۵ میلادی نشان می‌دهد که بیش از ۳.۶ میلیون معتاد در این ولایات زندگی می‌کنند.
رحمان اوغلی همچنان گفت: از این میان بیش از ۱۰۰ هزار معتاد در ولایت بلخ بود و باش دارند.
اما وی تاکید دارد که ارقام ارایه‌شده منحصر به معتادین مواد مخدر نبوده، بلکه افراد معتاد به الکل، سگرت و تنباکو را نیز شامل می‌شود.
عبدالقادر مصباح، مسئول نهاد اجتماعی خط‌‌ نو که در راستای مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد سروی و تحقیق نموده است، می‌گوید که ارقام معتادین در بلخ به مراتب بیش‌تر از آمار ارایه‌شده است.
به گفته وی، در سال ۲۰۰۹ ارقام معتادین بلخ بین ۸۵ الی ۱۳۰ هزار تن تخمین شده بود، ولی نظر به سروی‌های انجام‌یافته، همه‌ساله ارقام معتادین ۱۲ درصد افزایش می‌یابد.
آقای مصباح با تاکید به این نظریه می‌گوید: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ هزار معتاد در ولایت بلخ زندگی می‌کنند که در بین معتادین کودکان نیز شامل است.
در همین حال، داکتر میرویس ربیع، رییس صحت عامه بلخ می‌گوید: ۴ مرکز تداوی معتادین در بلخ فعالیت می‌کنند، که شامل یک شفاخانه ۱۰۰ بستر و ۳ مرکز درمانی کوچک‌تر هستند.
وی تاکید دارد که تمامی این مراکز به ادویه و امکانات کافی مجهز اند و در یک زمان ظرفیت پذیرش و درمان ۲۷۰ معتاد را دارند.
این در حالی‌ است که در سه سال اخیر به دلیل شدت‌یافتن فقر اقتصادی و بیکاری، تعداد معتادین سرگردان در جاده‌های مزار شریف افزایش یافته و گروه‌هایی از آنان در جاده‌های مرکز شهر نیز حضور دارند.
برهم زدن نظم و زیبایی شهر، ایجاد مزاحمت برای مردم به خصوص کودکان، زنان و کسبه‌کاران، بالا رفتن‌ گراف جرایم سبک مانند سرقت‌های کوچک، بالا رفتن خطر مبتلا شدن جوانان و نوجوانان به مواد مخدر، مساعد شدن زمینه خرید و فروش مواد مخدر در محلات تجمع این معتادین از مشکلاتی است که به علت حضور معتادین سرگردان در کوچه و بازار مزار شریف به وجود آمده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا