خصوصی سازی جنگ منطقی نیست/ طالبان در میدان جنگ پیروز نمیشود
جیمز متیس وزیر دفاع ایالات متحده امریکا روز سه شنبه گفت که با این استراتژی، طالبان بیش از هر وقت دیگر در موضع متمایل به مذاکره دیده میشوند.
جیمز متیس وزیر دفاع ایالات متحده امریکا روز سه شنبه گفت که با این استراتژی، طالبان بیش از هر وقت دیگر در موضع متمایل به مذاکره دیده میشوند.
او گفت که اعلامیه اخیر رهبر طالبان که تاکنون پیشینه نداشته، به صراحت بیان کرده است که مذاکره روش «ختم جنگ» در افغانستان است.
آقای متیس در یک کنفرانس مشترک خبری با جوزف دانفورد رییس ستاد مشترک قوای مسلح امریکا در واشنگتن از آتش بس موقت میان حکومت افغانستان و طالبان در عید فطر به عنوان نشانه مثبت علاقمندی طالبان و اجماع مردم افغانستان برای تامین صلح یادآوری کرد.
یکی از عناصر اساسی استراتژی دونالد ترامپ اعمال فشار بر طالبان است تا آن گروه به مذاکرات صلح با حکومت افغانستان وادار شود.
آقای متیس گفت:« به گونه کامل از مذاکرات صلح به رهبری و مالکیت افغانستان حمایت میکنیم. مبارزه جدی برای متقاعد ساختن طالبان و کشاندن آنان به مذاکرات صلح جریان دارد… طالبان در جنگ برنده نمیشوند و باید مذاکره کنند.»
خصوصی سازی جنگ افغانستان
اریک پرنس بنیانگذار و مالک پیشین شرکت امنیتی بلک واتر، تلاش میکند تا اداره ترامپ را ترغیب کند که از یکسو جنگ امریکا را در افغانستان خصوصی بسازد و مسئولیت آن را به شرکتهای امنیتی خصوصی امریکایی بسپارد و از سوی دیگر معادن آن کشور را استخراج کند.
جیمز متیس در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در پیوند با خصوصیسازی جنگ در افغانستان گفت که خصوصیسازی جنگ آن کشور «شاید مفکوره معقول» نباشد.
ترامپ نیز هفته گذشته در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت: «پلان اریک پرنس را بررسی نمیکنم.»
جوزف دانفورد در مورد ایجاد پایگاه دایمی امریکا در افغانستان گفت که ایالات متحده ماموریت دایمی دیپلماتیک در افغانستان و جنوب آسیا خواهد داشت؛ اما گفت «قطعاً انتظار نمیرود» که قوای امریکایی مستقر در افغانستان به حضور پایدار و دایمی در آن کشور متعهد باشند.
آقای متیس در توضیح این گفتههای جنرال دانفورد گفت که هرگونه تصمیم گیری در مورد ادامه حضور قوای امریکایی در افغانستان وابسته به وضعیت در افغانستان و توانمندی کامل قوای امنیت و دفاعی افغانستان به دفاع و تامین امنیت کشور شان میباشد.
امریکا در حالی در تلاش برای ختم جنگ از مسیر مذاکره میان طالبان و حکومت افغانستان است که در ۱۷ سال گذشته، بیش از ۲۴۰۰ نظامی امریکایی در افغانستان کشته شده و امریکا صدها میلیارد دالر صرف این جنگ کرده است.