آخرین اخباراجتماعافغانستانسیاستفرهنگ و دانش

دانش: تامین امنیت خبرنگاران و رسانه‌ها از مسئولیت‌های اصلی دولت است


بعد از ظهر روز گذشته( یکشنبه، ۲۴ ثور) جلسه کمتیه مشترک حکومت و رسانه‌ها در چهارچوب طرزالعمل تامین امنیت و مصئونیت خبرنگاران و رسانه‌ها به ریاست سرور دانش، معاون دوم رییس‌جمهور و رییس آن کمیته برگزار و در زمینه تصامیم لازم اتخاذ شد.
در این نشست ابتدا از تعقیب فیصله‌های جلسات گذشته کمیته و دوسیه‌های خشونت علیه خبرنگاران و چگونگی رسیدگی به آن گزارش ارایه شد و سپس فهرست قضایای خشونت علیه خبرنگاران در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ و اقدامات قانونی در این موارد، از سوی وزارت امور داخله و دادستانی کابل/ لوی سارنوالی، به کمیته ارایه گردید.
به گزارش دفتر مطبوعاتی معاون دوم ریاست‌جمهوری، پس از بررسی مکانیزم‌های عملی در مورد بررسی قضایای خشونت علیه خبرنگاران سرانجام برای حمایت از خبرنگاران روی طرزالعمل صندوق حمايت از خبرنگاران نیز تصمیم لازم گرفته شد.
در ابتدای جلسه، معاون رییس‌جمهور، ضمن اظهار قدردانی از تلاش‌های مشترک جامعه رسانه‌ای و دولت افغانستان در راستای بهبودی وضعیت خبرنگاران در افغانستان، نتیجه بررسی قضایای خشونت علیه خبرنگاران را قناعت‌بخش ندانست و از کندی روند پیگیری قضایای خشونت علیه خبرنگاران اظهار نارضایتی کرد.
آقای دانش در ادامه تاکید کرد که نهادهای مرتبط باید طوری عمل کنند که کارکردشان برای افکار عمومی و جامعه رسانه‌ای موثر و کارآمد باشد.
وی دو موضوع تامین امنیت خبرنگاران و رسانه‌ها و تعقیب قضایای خشونت علیه خبرنگاران را از مسئولیت‌های اصلی دولت و از اولویت‌های اساسی جامعه خبرنگاری عنوان کرد و گفت که نهادهای امنیتی و عدلی افغانستان باید نتیجه کارکرد و بررسی‌های شان را به صورت موثق و مدون در اختیار این کمیته و خبرنگاران قرار بدهند.
از سوی دیگر، در این جلسه، تاج محمد جاهد، وزیر امور داخله از اقدامات و کارکردهای مرکز هماهنگی رسانه‌ها زیر نظر وزارت امور داخله در مرکز و ولایات به کمیته گزارش داد و گفت که کمیته هماهنگی در تمام ولایات به جز ولایت هلمند و سرپل ایجاد شده است و عملاً به مکلفیت‌های خود عمل می کنند.
وزیر امور داخله، تامین امنیت خبرنگاران را وظیفه و مسؤلیت نیروهای امنیتی عنوان کرد و گفت که بررسی قضایای بد رفتاری و خشونت علیه خبرنگاران نیازمند اطلاع‌رسانی دقیق از یک مرجع واحد است که می‌بایست در این زمینه فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانه‌های افغانستان یک میکانیزم مشخص را در نظر بگیرد.
در بخش دیگر جلسه، فرید حمیدی، لوی ثارنوال از بررسی دوسیه‌های خشونت علیه خبرنگاران گزارش داد و گفت که بزودی فهرست دقیق از چگونگی قضایای خشونت علیه خبرنگاران و مراحل بررسی آن به کمیته و نهادهای رسانه‌ای ارایه خواهد شد.
در همین حال، شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست‌جمهوری نیز گفت که برخی خشونت‌ها علیه خبرنگاران بزرگ‌نمایی شده است و باید درمورد ثبت قضایای خشونت علیه خبرنگاران یک میکانیزمی مشخص در نظر گرفته شود تا ماهیت خشونت و مورد خشونت از همدیگر تفکیک شود.
صدیق‌الله توحیدی، رییس نهاد نی و نماینده فدراسیون ژورنالیستان در این جلسه گفت که تاهنوز در مورد دوسیه‌های خشونت علیه خبرنگاران در سال جاری هیچ محکمه‌ا‌ی صورت نگرفته است.
توحیدی همچنین گفت که در ارایه آمار خشونت‌ها شفافیت و دقت وجود ندارد که می‌بایست در این مورد یک میکانیزم واحد در نظر گرفته شود .
وی گفت که خبرنگاران در زمینه دسترسی به اطلاعات تاهنوز مشکلات متعدد دارد و انتظار داریم که دولت در این قسمت با جامعه خبرنگاری تعامل بیشتر نماید تا با ارایه اطلاع‌رسانی دقیق جلو شایعات گرفته شود.
در این جلسه همچنین روی طرزالعمل ایجاد و مدیریت صندوق حمایت از خبرنگاران بحث و بررسی صورت گرفت.
در اخیر این نشست، اعضای جلسه فیصله کردند که برای تسریع در روند کار کمیته مشترک مصئونیت خبرنگاران، در هر ماه یکبار، جلسه کاری این کمیته با حضور تمام اعضا بدون وقفه برگزار شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا