بیش از ۱۰۰ هزار نفر در افغانستان از دیابت رنج میبرد
وزارت صحت عامه خبر میدهد که بیش از ۱۰۰ هزار نفر در کشور از بیماری شکر « دیابت» رنج میبرد.
این وزارت از چهاردهم نوامبر، روزجهانی مبارزه با شکر زیر عنوان « زن و شکر » تجلیل کرد.
به گزارش خبرگزاری دید، وزارت صحت عامه عامل مبتلا شدن افراد به مرض شکر را استفاده از غداهای ناسالم، روغن جامد، عدم انجام حرکات فزیکی، چاقی و استفاده از دخانیات عنوان کرد.
مسوولان وزارت صحت عامه روی مبارزه و راههای جلوگیری از مبتلا شدن افراد به این بیماری تاکید کردند.
داکتر سید حبیب اروال، رییس امراض غیر ساری این وزارت در صحبت با رسانهها، بیماری شکر را خطرناک توصیف کرد و افزود که در افغانستان بیش از ۱۰۰ هزار نفر از این بیماری رنج میکشند.
او افزود:« در افغانستان مانند دیگر ممالک جهان، بیماری شکر زیاد وجود دارد و به خاطر جلوگیری از گسترش این بیماری برنامهها جریان دارد. در افغانستان تعداد افراد مبتلا به این بیماری به بیش از یکصد هزار نفر میرسد و سروی که در سال ۲۰۱۲ میلادی انجام شده است نشان میدهد که سالانه ۲۰ هزار نفر زندگیشان را به اثر مبتلا شدن به بیماری شکر از دست میدهند ».
به گفته آقای اروال، مردان و زنان در افغانستان به گونه مساوی به بیماری شکر مبتلا هستند و روی همین دلیل نشستی را زیر عنوان « زن و شکر » دایر کردهاند.
وزارت صحت عامه میگوید، تنها در کابل و برخی از ولایتهای دیگر مراکز کنترول بیماری شکر وجود دارد و تلاشها جریان دارد تا به زودترین فرصت در دیگر بخشهای کشور نیز مراکز کنترول این بیماری ایجاد شود.
از سویی هم، سال گذشته این وزارت اعلام کرده بود که بیماری شکر، صحت دهها هزار نفر از شهروندان کشور را تهدید کرده و در حال افزایش نیز است و حدود ۷/۳ درصد مرگومیر در افغانستان، ناشی از این بیماری میباشد.