ناامنی مانع بزرگ انتخابات شفاف در کشور است
اکنون جدا از تحرکات طالبان که هیچ حاضر نیستند با حکومت کابل صلح و مذاکره کنند، خطر دیگر گروه تروریستی داعش است که در بخشهای گوناگون کشور دست باز دارد.
قرار است به تاریخ ۲۸ ماه میزان سال روان، انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالیها در افغانستان برگزار شود. کمیسیون انتخابات و حکومت این وعده را به مردم داده است.
کمیسیون انتخابات همواره تکرار کرده است که انتخابات آِینده به گونه شفاف برگزار خواهد شد و کمیسیون تمام سعی خودش را برای انجام یک انتخابات همه قبول خرج خواهد کرد. اینکه انتخابات در وصف وعده کمیسیون و حکومت چطور رقم خواهد خورد، نیاز به گذشت زمان دارد. اما یک واقعیت را هیچ آدرس در افغانستان نمیتواند انکار کند که در موجودیت ناامنی گسترده، محال است که انتخابات آِینده به گونه سالم و به دور از تقلب اجرا شود.
در انتخابات پارلمانی گذشته و همانطور انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۳ به روشنی روز تجربه شد که تیم حاکم با استفاده از ناامنی به سود خودش دست به تقلب زد و حتی میتوان گفت که بخشهایی از کشور را ناامن کرده بودند تا از این طریق به مراد دل شان برسند که رسیدند.
در آِینده نزدیک قرار است که انتخابات پارلمانی در دل ناامنیها برگزار شود. اکنون جدا از تحرکات طالبان که هیچ حاضر نیستند با حکومت کابل صلح و مذاکره کنند، خطر دیگر گروه تروریستی داعش است که در بخشهای گوناگون کشور دست باز دارد.
شبکههای تررویستی به شمول داعش، در سال گذشته توانست دست به حملات انتحاری و انفجاری بزند و به راحتی موفق شدند اماکن دینی و سیاسی را هدف قرار بدهند.
رییس کمیسیون انتخابات در روزی که تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالیها را رسانهای کرد گفت که هماهنگی میان کمیسیون انتخابات و نهادهای امنیتی و دفاعی کشور به منظور تامین امنیت وجود دارد.
وزارت دفاع، هفته گذشته اعلام کرد در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالیها، عملیاتی را در نقاط مختلف کشور به راه انداخته است.
نظر به گفتههای اعضای ارشد کمیسیون انتخابات که مسئولیت برگزاری یک پروسه دموکراتیک را دارد، معلوم میشود که حکومت افغانستان هیچ گونه برنامه برای تامین امنیت ندارد.
احزاب سیاسی و شهروندان کشور نیز نگراناند که انتخابات آینده در موجودیت ناامنی اصلاً نمیتواند به گونه شفاف برگزار شود.
شهروندان افغانستان در انتخابات ریاستجمهوری با تمام ترسی که داشتند پای صندوقهای رای رفتند و به نامزد دلخواه شان رای دادند.
اگر وضعیت جاری ادامه پیدا کند و کمیسیون انتخابات و حکومت به بیباوری مردم توجه نکنند، مردم بار دیگر در انتخابات آینده به گونه گسترده شرکت نخواهند کرد.
اعضای پیشین کمیسیون انتخابات میگویند که حکومت وحدت ملی تصمیم دارد با استفاده از ناامنی در انتخابات تقلب کند.
این اظهارات از سوی اعضای کمیسیون پیشین انتخابات در حالی صورت میگیرد که در انتخابات ریاستجمهوری گذشته این اتفاق رخ داد.
جامعه جهانی نیز تاکید دارد که ناامنی بزرگترین خطر برای یک انتخابات شفاف در افغانستان است.
گزارشاتی نیز منتشر میشود که نشان میدهد، گروه طالبان در بیشتر از ۵۰ فیصد از خاک افغانستان دسترسی دارند.
کمیسیون انتخابات و ریاست جمهوری میبایست برای تامین امنیت و اعتماد سازی به شهروندان افغانستان سخت تلاش کنند.
کمیسیون انتخابات در چند دوره از انتخابات، پولهای زیادی را مصرف کرده که نتیجهاش شده است حکومت وحدت ملی که برای جلوگیری از درگیری داخلی درسیاست افغانستان شکل گرفته است.
فرامرز دولت آبادی