آخرین اخبارافغانستانسیاست

پایان جلسات حکومت، کمیسیون انتخابات و احزاب؛ بایومتریک امکان ندارد

سلسه نشست‌های کمیته مشترک سه جانبه حکومت، کمیسیون انتخابات و برخی از احزاب سیاسی به منظور تغییر و بهینه‌سازی روند انتخابات، شامگاه روز گذشته با ارائه جمع‌بندی هفت‌ فقره‌ای پایان یافت.


سلسه نشست‌های کمیته مشترک سه جانبه حکومت، کمیسیون انتخابات و برخی از احزاب سیاسی به منظور تغییر و بهینه‌سازی روند انتخابات، شامگاه روز گذشته با ارائه جمع‌بندی هفت‌ فقره‌ای پایان یافت.
به گزارش خبرگزاری دید، این جلسات با حضور سرور دانش معاون دوم رییس جمهور، شماری از اعضای کمیسیون مستقل انتخابات و نمایندگان احزاب سیاسی برگزار می‌شد.
این کمیته در پایان جلسات مشترک با صدور جمع‌بندی ۷ فقره‌ای، دیدگاه‌های کمیته مشترک را در مورد انتخابات مطرح ساخته است.
۱- حکومت وحدت ملی تبادل نظر و گفت‌وگوها با احزاب سیاسی و نهادهای مدنی را در مورد همه مسایل ملی به خصوص انتخابات، یک ضرورت می پندارد و نسبت به آن تاکید دارد.
۲- حفظ استقلال کمیسیون مستقل انتخابات یک اصل و مداخله دولت، احزاب وهر نهاد یا شخصی دیگر، در امور این کمیسیون پذیرفتنی نیست و از سوی دیگر کمیسیون مستقل انتخابات مکلفیت دارد تا با یک میکانیزم مطمئن، شفافیت انتخابات را تامین و تضمین کند.
۳- زمان برگزاری انتخابات در تاریخ ۲۸ میزان ۱۳۹۷ غیر قابل بحث است و حکومت وحدت ملی به خاطر تعهدی که در برابر مردم، احزاب و جامعه جهانی دارد، مصمم است که انتخابات پیش رو را در میعاد زمانی تعیین شده برگزار کند و در این رابطه هیچ ریسک پذیرفتنی نیست و هیچ طرحی نباید باعث تاخیر برگزاری پروسه انتخابات گردد.

۴- نسبت به طرح سه فقره‌ای احزاب، حکومت وحدت ملی از نگاه اصول هیچ مخالفت ندارد.

۵- در باره طرح نظارت احزاب سیاسی از پروسه انتخابات، حکومت افغانستان جدا تأکید دارد که کمیسیون مستقل انتخابات زمینه نظارت احزاب از این پروسه را براساس یک میکانیزم روشن، فراهم سازد.

۶- در باره طرح بایومتریک هم از نگاه زمانی و هم از لحاظ تخنیکی، در مورد پیشنهاد کمپنی مربوطه، اطمینان وجود ندارد. در عین حال حکومت افغانستان همچنان که در گذشته بیش از هر نهاد دیگری بر استفاده از تکنالوژی بایومتریک در انتخابات تاکید داشته است، اکنون نیز در صورتی که کمیسیون مستقل انتخابات موافق باشد، حکومت افغانستان مشکلی ندارد و همچنان حکومت از کمیسیون مستقل انتخابات می‌خواهد که زمینه استفاده از تکنالوژی را در انتخابات ریاست جمهوری فراهم کند.

۷- طرح تغییر نظام انتخاباتی از رأی واحد غیر قابل انتقال به نظام چند بعدی، علاوه برمحدودیت زمانی، پیچیدگی خاص خود را داشته و از این جهت بحث وسیع ملی را می‌طلبد، حتی اگر این طرح با فرمان تقنینی رییس جمهور قابل تصویب باشد، بازهم ممکن است از طرف پارلمان رد گردد. بنا براین بهترین راه این است که پارلمان افغانستان در مورد تغییر نظام انتخاباتی تصمیم بگیرد.
با این جمع‌بندی، سلسله جلسات کمیته مشترک مبنی بر پیشنهادات شماری از احزاب سیاسی در خصوص نظارت احزاب از پروسه انتخابات، بایومتریک شدن فرایند انتخابات پیشرو و تغییر نظام انتخاباتی از (SNTV) به نظام (MDR)، خاتمه یافت.

جلسه روز گذشته پنجمین جلسه این کمیته مشترک بود که شامگاه یک شنبه ۱۴ اسد ۱۳۹۷ به ریاست سرور دانش معاون دوم رییس جمهور در قصر گلخانه برگزار شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا