چهرههای سرشناسی که در سال ۲۰۱۷ از دنیا رفتند
سال ۲۰۱۷ نیز سال وداع با شمار زیادی از چهرههای مشهور سیاسی، فرهنگی و ورزشی بود. برخی در حالی از دنیا رفتند که از مدتها پیش با بیماری دستوپنجه نرم میکردند و برخی دیگر نیز با مرگ ناگهانی خبرساز شدند.
به گزارش خبر گزاری دید؛ شبکه خبری «دویچهوله» لیستی از این افراد را منتشر کرده است که بخشی از آن به شرح زیر است:
۱- هلموت کهل (آلمان / سیاستمدار)
هلموت کُهل صدراعظم پیشین آلمان در سن ۸۷ سالگی درگذشت. او به خاطر دستاوردهایش در راه وحدت دو آلمان، به «صدراعظم وحدت» معروف شد. او در سالهای ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۸ در رأس دولت این کشور قرار داشت. کهل نه تنها در عرصه سیاسی آلمان که در اروپا نیز نقش فعالی بازی کرد و گامهای مهمی در راه اتحاد اروپا برداشت. او متعقد بود: «حرکت به سوی اروپای واحد برای ما آلمانیها حیاتی بوده و هر چه بر آن تأکید کنیم، کافی نیست.»
۲- اکبر هاشمی رفسنجانی (ایران / سیاستمدار)
اکبر هاشمی رفسنجانی روحانی سیاستمدار ایرانی در آغاز سال ۲۰۱۷ میلادی درگذشت. او تا قبل از مرگش ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران را برعهده داشت. هاشمی رفسنجانی نخستین رییس مجلس شورای اسلامی و چهارمین رییس جمهور ایران در دو دوره پیاپی میان سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ بود. او یکی از پرنفوذترین شخصیتهای سیاسی ایران به شمار میرفت.
۳- جلال طالبانی (عراق / سیاستمدار)
جلال طالبانی رییسجمهور پیشین عراق و دبیرکل حزب «اتحادیه میهنی کردستان» عراق در سن ۸۴ سالگی از دنیا رفت. او از سال ۲۰۱۲ در پی سکته مغزی در بیمارستانی در آلمان بستری شده و تا زمان مرگش بارها مورد معالجه قرار گرفته بود. طالبانی از اپریل ۲۰۰۵ تا جون ۲۰۱۴ رییس جمهور عراق بود.
۴- زبیگنیو برژینسکی (آمریکا / سیاستمدار)
زبیگنیو برژینسکی مشاور جیمی کارتر رییسجمهور پیشین امریکا در سن ۸۹ سالگی در ایالت ویرجینیا از دنیا رفت. او که لهستانیتبار بود، شهرت خود را مدیون تلاشهایش بین سالهای ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ است که به عنوان مشاور امنیت ملی جیمی کارتر فعالیت میکرد.
۵- لیو شیائوبو (چین / نویسنده و فعال حقوقبشری)
لیو شیائوبو، برنده جایزه نوبل صلح که پس از تحمل رنجی طولانی از بیماری سرطان کبد، در سن ۶۱ سالگی در بیمارستانی در چین درگذشت. او در بیمارستان نیز تحت نظر مقامات امنیتی چین قرار داشت. شیائوبو در سال ۲۰۰۹ به اتهام «توطئه برای براندازی رژیم» به ۱۱ سال زندان محکوم شده بود. یک سال بعد جایزه نوبل صلح به او تعلق گرفت. به هنگام اعطای این جایزه، صندلی او در «اسلو» خالی بود.
۶- مریم میرزاخانی (ایران / ریاضیدان)
مریم میرزاخانی نابغه ایرانی ریاضیات در سن چهل سالگی بر اثر ابتلا به سرطان پستان درگذشت. او پس از تحصیل در دانشگاه صنعتی شریف برای ادامه تحصیلات عالی راهی «هاروارد» شد و پس از آن نیز به عنوان استاد ریاضی در دانشگاههای «پرینستون و استنفورد» فعالیت داشت. میرزاخانی اولین ایرانی و نخستین زن دانشمند جهان بود که «مدال فیلدز» بزرگترین و معتبرترین جایزه ریاضی دنیا را کسب کرد.
۷- جری لوییس (آمریکا / هنرپیشه)
جری لوییس، مشهور به «سلطان کمدی» در سن ۹۱ سالگی در «لاسوگاس» درگذشت. لوییس نامی آشنا برای فلمدوستان، به ویژه طرفداران فلمهای کمدی در سراسر جهان بود. او در طی چندین دهه فعالیت هنری در دهها اثر سینمایی نقشآفرینی کرد. این کمدین مشهور اگر چه هیچگاه طعم جایزه اسکار را نچشید. در سال ۱۹۹۹ جشنواره فیلم «ونیز» شیر افتخاری این جشنواره را به پاس یک عمر تلاش هنری به جری لوییس داد.