آخرین اخبارجهانحقوق بشر

آغاز محاکمه فرمانده مظنون زندان پلچرخی از سوی محکمه بین‌المللی

خبرگزاری دید: محاکمه یک شهروند افغان که فرمانده مظنون زندان پل‌چرخی در دهه ١٩٨٠ پنداشته می‌شود، در محکمه بین‌المللی جرایم در هالند آغاز شد.

محاکمه
محاکمه یک مرد افغان که فرمانده مظنون زندان پل‌چرخی در دهه ۱۹۸۰ میلادی پنداشته می‌شود، در محکمه بین‌المللی جرایم در شهر هاگ هالند آغاز شده است.
این مرد ۷۶ ساله که قاضی‌‌های محکمه هاگ از وی به نام عبدالرفیف یاد کرده‌اند، متهم شده است که در زمان فرماندهی زندان پل‌چرخی، با زندانیان سیاسی مخالف حکومت بدرفتاری کرده است.
اما عبدالرفیف که مدعی است اشتباهاً قربانی هویت کسی دیگری شده است، روز گذشته به قضات محکمه گفت: من آن کسی نیستم که شما در موردش صحبت می‌کنید.
بر اساس اتهام‌نامه‌ای که علیه این مرد افغان درج شده است، نام اصلی وی عبدالرزاق عارف است که از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۰ فرمانده زندان پل‌چرخی بوده است، اما گفته شده که وی اکنون با نام کاذب عبدالرفیف در هالند زندگی می‌کند.
قاضیان محکمه هاگ گفته‌اند که بر اساس ادعاها، رفیف که مسئول زندانیان سیاسی در محبس پل‌چرخی بود، زندانیان را در شرایط غیر انسانی در زندان نگه‌ می‌داشت و محافظان زیر امر وی زندانیان را لت و کوب، شکنجه و اعدام می‌کردند.
میریم بلوم قاضی محکمه هاگ به خبرگزاری فرانس‌پرس گفته است: مردی محاکمه می‌شود که به باور ما مرتکب شماری از جرایم جنگی در کابل شده است. شک داریم که او به صفت فرمانده و رییس بخش سیاسی زندان [پل‌چرخی] کار می‌کرد، جایی که آزادی‌های فردی زندانیان جبراً سلب شده و با آنان برخورد غیرانسانی صورت می‌گرفت.
مقام‌های هالندی گفته‌اند که تحقیقات در مورد این مظنون در سال ۲۰۱۲ پس از آن آغاز شد که در بلاگ‌های انترنتی گزارش‌هایی نشر شد که گویا فرمانده پیشین زندان پلچرخی در هالند زندگی می‌کند. در جریان تحقیقات، مسئولان هالندی با ۲۵ شاهد در کشورهای مختلف مصاحبه کرده و نیز محتویات بی‌شماری را از منابع آزاد گردآوری کرده‌اند.
خانم بلوم با اشاره به تحقیقات گسترده در یک دهه پسین گفته است: مطمین هستیم که شخص درست را محاکمه می‌کنیم.
اما رفیف در جلسه محکمه پاسخ تمام پرسش‌های مرتبط به هویت اش را به وکلای مدافع خود راجع کرد و گفت که بیمار است و سر چرخی دارد و نمی‌تواند چیزی را به خاطر بیاورد.
رفیف در سال ۲۰۰۱ به هالند آمد و پناهندگی سیاسی گرفت و پس از چند سال شهروندی هالند را گرفت.
گفتنی است که دادگاه لاهه تا کنون چندین بار سعی در محاکمه عاملان جنایات جنگی در افغانستان کرده، اما تاکنون موفق نشده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا