ائتلاف سه سازمان تروریستی؛ واقعیت یا دروغ محض؟
خبرهای تشکیل ائتلاف میان شبکه القاعده، داعش و طالبان ساخته شده در سازمانهای اطلاعاتی کشورهای غربی است. آنها که اختیار بسیاری از گروههای تروریستی را نیز در دست دارند، با شایعهسازی و برجسته کردن فعالیتهای تروریستان، در پی توجیه حضور درازمدت خود در منطقه و افغانستان هستند…
به تازهگی گزارشهایی در رسانهها، مبنی بر ائتلاف شبکه القاعده، گروه طالبان و داعش در برابر حکومت افغانستان و نیروهای خارجی به نشر رسیده است.
هرچند هدف سازمانهای تروریستی در کلیت امر همان ایجاد رعب و وحشت و گسترش انارشیزم به مفهوم رایج کلمه است، ولی ائتلاف این سه شبکه تروریستی در افغانستان چیزی است که با واقعیتهای موجود همخوانی نداشته و به نظر میرسد که از دو حال خارج نیست. یا تلاشی است تلافیجویانه از سوی شبکههای تروریستی در برابر راهبرد جدید امریکا برای افغانستان، یا پروپاگندایی است که غربیها برای ادامه حضور درازمدت خود در این خطه به رسانهها تزریق کردهاند.
با توجه به اینکه هیچ سازمان تروریستی به صورت بدیهی نمیتواند حضور رقیب را تحمل کند و همچنان درگیریها میان گروه داعش و تحریک طالبان در مناطق و مقاطع مختلف در افغانستان، استنباط قطعی میتوان کرد که ائتلاف آنها در همان حدی ناممکن است که مثلا دوستی میان امریکا و کوریای شمالی.
البته حساب القاعده کمی متفاوتتر از داعش است. این شبکه با آنکه به سختی مخالف حضور امریکا و غرب در خاورمیانه است و افراطیت اسلامی را نیز یدک میکشد، در قبال مسئله ملی کشورهای منطقه و کلیت جهان اسلام، دید متفاوت دارد.
القاعده حاکمیت ملی و هویت غیراسلامی کشورها را نیز به رسمیت شناخته و توانسته است که تعادل را حفظ کند، ولی گروه داعش ادعای خلافت بر کل جهان اسلام را دارد و بنابر این هیچ نوع داعیه و صدای دیگر را برنمیتابد.
در هر نقطهای که جنگجویان داعش و طالب با هم روبهرو شدهاند جز جنگ و کشتار همدیگر گزینه دیگری را انتخاب نکردهاند.
پس اگرهم طالبان و القاعده بتوانند همکاری کنند ائتلاف با داعش دور از ذهن خواهد بود.
حالا با بررسی واقعیت موجود به این نتیجه میتوان رسید که خبرهای تشکیل ائتلاف میان شبکه القاعده، داعش و طالبان ساخته شده در سازمانهای اطلاعاتی کشورهای غربی است. آنها که اختیار بسیاری از گروههای تروریستی را نیز در دست دارند، با شایعهسازی و برجسته کردن فعالیتهای تروریستان، در پی توجیه حضور درازمدت خود در منطقه و افغانستان هستند.
جالب اینکه اصل خبر ائتلاف جریانهای تروریستی سهگانه نیز از سوی منابع غربی در دست رسانهها قرار گرفته است و حلقاتی امنیتی و نظامی غربی از این موضوع ابراز نگرانی کردهاند.
تجربه نشان داده است که هرگاه موضوعی در میان غربیها نگران کننده خوانده شود در پی استفاده ابزاری از آن هستند، چنانچه نگرانی از موجودیت سلاحهای کشتار جمعی در حکومت صدام حسین، نگرانی از تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای و نگرانی از صدور تروریزم از افغانستان به غرب، از نوع نگرانیهایی است که حضور آنها را در منطقه تضمین میکند.
پس پروپاگندای ائتلاف گروههای تروریستی در افغانستان درست پس از اعلام راهبر جدید امریکا، برای زیر فشار قرار دادن مخالفان سیاسی حکومت وحدت ملی و ضامن حضور درازمدت نیروهای خارجی است نه حقیقتی که با واقعیتهای موجود همخوانی داشته باشد.
ظاهر شکوهمند- خبرگزاری دید