آخرین اخباراسلایدشوافغانستانخبر های مهمسیاست

ارگ در باره تفاهم‌نامه امریکا با طالبان وضاحت خواست

حکومت افغانستان از ایالات متحده‌ امریکا در مورد متن تفاهم‌نامه میان زلمی خلیلزاد نماینده‌ ویژه‌ این کشور برای صلح افغانستان با طالبان وضاحت خواسته است.

حکومت افغانستان از ایالات متحده‌ امریکا در مورد متن تفاهم‌نامه میان زلمی خلیلزاد نماینده‌ ویژه‌ این کشور برای صلح افغانستان با طالبان وضاحت خواسته است.
به گزارش خبرگزاری دید، صدیق صدیقی سخنگوی ریاست‌جمهوری در رشته توییتی گفته است که در مورد متن تفاهم‌نامه میان امریکا و طالبان باید وضاحت داده شود تا خطرات و پیامدهای ناگوار آن با دقت کامل تحلیل و جلو خطرات نیز گرفته شود.
آقای صدیقی نوشته است که نه تنها حکومت افغانستان، بلکه مقام‌های پیشین و سناتوران امریکایی نیز نگرانی‌هایی از پیامدهای این تفاهم‌نامه دارند.
این در حالی است که اخیراً ۹ دیپلمات ارشد امریکایی که شامل پنج سفیر پیشین امریکا در افغانستان، یک فرستاده‌ ویژه‌ این کشور برای افغانستان و یک معاون پیشین وزیر خارجه امریکا می‌شود، در یک اعلامیه‌ مشترک نسبت به خروج شتاب‌زده از افغانستان هشدار داده‌اند.
در این اعلامیه آمده است که خروج کامل نیروهای امریکایی پیش از آن که دولت افغانستان با طالبان به توافق «صلح واقعی» دست یابد، این کشور را به «جنگ داخلی تمام عیار» می‌کشاند.
از سویی هم، سخنگوی ریاست‌جمهوری گفته است: «حکومت افغانستان از هرگونه پیشرفت‌ در پروسه‌ صلح حمایت می‌کند که منجر به تأمین صلح پایدار و ختم جنگ در افغانستان گردد، اما نگرانی اصلی حکومت افغانستان در تفاهم‌نامه‌ امریکا با طالبان، در این است که از پیامدها و خطرات ناشی از آن چگونه جلوگیری به عمل می‌آید؟»
آقای صدیقی همچنان نوشته است که مردم افغانستان صلح می‌خواهند و حکومت افغانستان نیز آغازگر روند صلح بوده است. به گفته‌ او، برگزاری لویه‌جرگه‌ مشورتی صلح، برداشتن شرایط برای گفت‌‌وگوها و آتش‌بس سال گذشته از اقدام‌های عملی حکومت افغانستان برای آغاز مذاکرات صلح بوده است.
این در حالی است که زلمی خلیلزاد پس از پایان نهمین دور مذاکرات امریکا و طالبان، روز یک‌شنبه هفته‌ جاری به کابل آمد. او در جریان سفرش به کابل متن تفاهم‌نامه‌ امریکا با طالبان را به رهبران حکومت وحدت ملی نشان داد.
همزمان با این، خلیلزاد در یک گفت‌وگوی ویژه با تلویزیون طلوع نیوز گفته بود که براساس این تفاهم‌نامه، در مرحله‌ نخست پنج هزار سرباز از پنج پایگاه خارج می‌شوند و در عوض طالبان خشونت را در کابل و پروان کاهش می‌دهند.
او گفته بود: «در ۱۳۵ روز پنج پایگاه را ترک می‌کنیم. اگر کوشش شود که نظریات یک طرف بالای دیگران قبول شود، معنایش جنگ است.»
به دنبال آن صدیقی صدیقی سخنگوی ریاست‌ جمهوری در یک نشست خبری اعلام کرد که حکومت افغانستان جزئیات این تفاهم‌نامه‌ را با دقت کامل و در چارچوب منافع ملی کشور بررسی و به‌زودی دیدگاه‌ها و ملاحظات خود را با آقای خلیلزاد در میان خواهد گذاشت.

Related Articles

Back to top button