آخرین اخباراسلایدشوافغانستانخبر های مهمسیاست

از طالبان می‌خواهیم علیه لویه جرگه مشورتی تبلیغات منفی نکنند

دبیرخانه کمیسیون برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح با نشر اعلامیه‌ای از گروه طالبان و برخی سیاسیون کشور خواسته که علیه این جرگه به عنوان عالی ترین مظهر اراده مردم افغانستان تبلیغات منفی نکرده و بگذارند که مردم برای سرنوشت خویش تصمیم بگیرند.

دبیرخانه کمیسیون برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح با نشر اعلامیه‌ای از گروه طالبان و برخی سیاسیون کشور خواسته که علیه این جرگه به عنوان عالی ترین مظهر اراده مردم افغانستان تبلیغات منفی نکرده و بگذارند که مردم برای سرنوشت خویش تصمیم بگیرند.
به گزارش خبرگزاری دید، دبیرخانه کمیسیون برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح با نشر اعلامیه‌ای از جوانب مختلف سیاسی به ویژه طالبان خواسته که علیه آن موضع منفی نگیرند.
در این اعلامیه آمده:
اعلامیه مطبوعاتی دارلاانشای برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح
۲۲ حمل ۱۳۹۸
کابل- افغانستان
لویه جرگه مشورتی صلح در شرایطی برگزار می‎گردد که شهروندان افغانستان از تداوم جنگ خسته و برای دستیابی به صلح پایدار و عادلانه خواهان اجماع ملی جهت تعریف چگونگی رسیدن به صلح پایدار و نظردهی پیرامون میکانیزم مذاکره با گروه طالبان هستند.
لویه جرگه مشورتی صلح محلی برای جمع‏آوری نظریات و دیدگاه‌های علما، متنفذین و بزرگان قوم، نهادهای جامعه مدنی، جامعه رسانه‎ای، احزاب سیاسی، نماینده‌های مهاجرین، معلولین و سایر اقشار و اصناف آسیب پذیر جامعه، نماینده‌های انتخابی مردم از تمام ولایت‌ها، شهرها و ولسوالی‌های کشور اعم زنان و جوانان می‌باشد.
در شرایطی که صلح‏خواهی و صلح طلبی از اولویت‌های شهروندان افغانستان است. نیاز است تا تمام جریان‌ها و طرف‌های دخیل در گفت‌وگو ها و مذاکرات صلح با طالبان به خواسته ها و مطالبات شهروندان و قربانیان جنگ اهمیت داده و توجه جدی داشته باشند.
شهروندان افغانستان چه در محافل ملی و بین‌المللی صدای حق طلبانه و دادخواهی های شان را پیرامون پایان جنگ و جلوگیری از افزایش خسارات جانی و مالی که سبب عقب مانی کشور عزیز ما گردیده است، بلند کرده‌اند. افزایش تلفات ملکی اعم از زنان، مردان و کودکان، تلفات جهت‌های درگیر، بیجاه شده‌های داخلی سبب نگرانی مردم افغانستان شده است.
مردم افغانستان با درک تمام دشواری‌ها و چالش‌هایی که سر‎راه تأمین امنیت و صلح پروری در کشور وجود دارد تا هنوز خواهان آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافعانی، ختم جنگ و رفتن به سوی آینده صلح آمیز و بدور از خشونت هستند. هیچ نوع تهدید و مشکل آفرینی سر‏راه روند صلح خواهی برای مردم افغانستان قابل قبول نبوده و شهروندان کشور ما تا آخرین لحظه برای رسیدن به خواسته های مشروع و حقوق اساسی و شهروندی شان تلاش کرده و از هیچ نوع سعی و کوشش جهت دستیابی به صلح پایدار و عادلانه دریغ نخواهند کرد.
حاکمیت ملی از آن مردم افغانستان است و نباید در مسایل مهم ملی، حق نظر و مشوره‎دهی آن‌ها سلب گردد. مردم افغانستان از هرگوشه و کنار کشور، حق دارند تا در مسایل مهم و حیاتی ملی نقش بسزایی داشته باشند و برای حفظ و حراست از قانون اساسی، یکپارچگی، وحدت ملی، ثبات و حفظ دستاورد های بیشتر از یک و نیم دهه، دادخواهی های شان را داشته باشند.
ما به مثابه مردم افغانستان و طرف اصلی مذاکره با گروه طالبان، از آن‌ها می‌خواهیم تا با راه اندازی تبلیغات رسانه‌ای علیه این پروسه ملی و مردمی واقع نشده، به جای مخالفت با این روند ملی تلاش کنند تا بخشِ از راه حل برای تأمین امنیت، صلح پایدار و قطع جنگ در کشور باشند. ارایه نظریات، دیدگاه ها و خواسته های مردم در چنین جرگه تاریخی، همه شمول و سرنوشت ساز سبب می شود تا راه حل منطقی و عملی در تفاهم با جریان های دخیل در صلح افغانستان دریافت گردد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا