از نامگذاری چهارراهی تا عوامفریبی سپیدار!
روز گذشته حکومت در برنامهای چهارراهی زنبق را به نام ” سالم ایزدیار و جان باختهگان دهم جوزا” نامگذاری کرد که در آن داکتر عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت نیز حضور داشت.
هرچند نامگذاری مکانی به نام “سالم ایزدیار و جان باختهگان دهم جوزا” در ذات خود عملی است پسندیده و قابل ارجگذاری ولی آنچه باید روی آن دقت شود موضعگیریهای منفعلانه کاخ سپیدار در برابر معترضان و سیاست عوامفریبانه آن است که با اینگونه برنامهها میخواهد برای درد مردم “تریاک” تجویز کند.
مردم در انتظار این بودند که صادر کنندگان دستور تیراندازی به سوی معترضان و عاملان کشتهشدن جوانانی که برای تغییر در وضعیت امنیتی و بحرانهای به وجود آمده در کشور به خیابانها ریختند معرفی شوند و نتیجه تحقیقاتی که حکومت وعده داده بود، برای مردم توضیح داده شود، ولی برخلاف انتظار مردم، شریک نیمبند حکومت در یک مانور تاکتیکی با نامگذاری یک چهارراهی به نام سالم ایزدیار پرونده اعتراضها را بست.
این حرکت ریاست اجرایی از یک جانب تمام انتظارات مردم را مبنی بر معرفی و مجازات عاملان شلیک گلوله به سوی معترضان دهم جوزا نقش بر آب کرد و از جانب دیگر نشان داد که برای سپیدارنشینان خون مردم پشیزی ارزش ندارد.
آنچه بیشتر از همه لایه پنهانی و عوامفریبانه این برنامه را برای مردم آشکار میکند، حضور نمادین و تکراری داکتر عبدالله است که مثل مواقع خاص دیگر با چهره معصوم و حق به جانب و با ادا و اطوار مطابق آخرین اختراعات مود وفیشن پاریس به اصطلاح به عنوان یک مصلح سیاسی قصد فریب مردم را دارد.
سخنان داکتر عبدالله نشان میدهد که در پس برنامههای عوامفریبانهاش همان دیدگاه سرکوب و نپذیرفتن اعتراضهای مردم به عنوان یک حرکت خودجوش پنهان شده است .
معنی حرفهای عبدالله این است که اعتراض کردن و به خیابان برآمدن، در واقع تقویتکننده صف دشمن است، ولی آقای عبدالله باید بداند که تقویت صف دشمن در جای دیگری که خودش نیز در آن حضور دارد برنامهریزی میشود نه با اعتراض مردم نسبت به وضعیتی که از سوی حلقه خاص تصمیمگیری در راس هرم قدرت به صورت کنترول شده به میان آمده است.
نامگذاری چهارراهی به نام سالم ایزدیار و جان باختگان دهم جوزا، از جانب دیگر رشوت سیاسی است که شریک حکومت به جمعیت اسلامی و خانواده کشتهشدگان تیراندازی پولیس میپردازد؛ چه از یک طرف با تیراندازی نیروهای امنیتی به سوی معترضان، مردم از عملکرد منفعلانه ریاست اجرایی در قبال حق شان، خشمگین هستند و از جانب دیگر جمعیت اسلامی، طرفهایی را متهم به فرستادن سه فرد انتحار کننده در مراسم جنازه سالم ایزدیار که در آن تقریباَ تمام سران جمعیت حضور داشتند، میکند که خود عبدالله نیز در آن طرف واقع میشود.
حال ریاست اجرایی میخواهد با این نامگذاری عوامفریبانه از یک طرف جمعیت اسلامی را دور بزند و از جانب دیگر مردم را آرام کند تا در آینده مزاحم اجرای برنامههای مشترک تمامیتخواهانه تیم حاکم نشوند.
یک موضوع اما همچنان امیدوار کننده است و آن اینکه مردم به آن حد از شعور و آگاهی سیاسی دست یافتهاند که بیشتر از این فریب سیاستهای پوپولیستی نهادهای تشریفاتی همانند کاخ سپیدار را نخورده و بر خواستههای شان پا بفشارند.
ظاهر شکوهمند – خبرگزاری دید