استقرار «تعداد بیسابقهای نیروی امریکایی» در آسیا و اقیانوسیه؛ چین هشدار داد
ایالات متحده امریکا در حال استقرار بیسابقه نیروهاش در منطقه آسیا و اقیانوسیه است. این اقدام امریکا هشدار شدید چین را به دنبال داشته و خطر بروز حادثه میان آنها و نیروی دریایی چین را افزایش میدهد.
ایالات متحده امریکا در حال استقرار بیسابقه نیروهاش در منطقه آسیا و اقیانوسیه است. این اقدام امریکا هشدار شدید چین را به دنبال داشته و خطر بروز حادثه میان آنها و نیروی دریایی چین را افزایش میدهد.
به نقل از یورونیوز، وو شیكون رئیس مؤسسه ملی مطالعات دریای چین جنوبی که یک اتاق فکر دولتی مستقر در پکن است، با اعلام این خبر هشدار داد که این کار «امکان وقوع یک حادثه نظامی یا شلیک اشتباهی را افزایش میدهد».
او در زمان ارائه گزارش اخیر موسسه خود درباره حضور نظامی امریکا در منطقه تاکید کرد که «اگر بحرانی روی دهد،، پیامدهای آن برای هر دو طرف فاجعهبار خواهد بود».
در این گزارش آمده است که ایالات متحده ۳۷۵ هزار نیرو و ۶۰ درصد از کشتیهای جنگی خود را در منطقه هند و اقیانوسیه مستقر کرده است. سه فروند از ناوهای هواپیمابر امریکا نیز به منطقه اعزام شدهاند.
تنش میان پکن و واشنگتن از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷ میلادی در جنبههای مختلف افزایش یافته است و هر دو کشور در واکنش به این تنشها، به موازات تلاشهای دیپلماتیک فعالیتهای نظامی خود را نیز افزایش دادهاند.
رفت و آمدهای پیاپی کشتیهای ایالات متحده با استفاده از اصل «آزادی ناوبری» در دریای چین جنوبی، یعنی جایی که چین و کشورهای هممسایه آن ادعاهای مشابهی برای مالکیت بر آبها دارند، خشم پکن را برانگیخته و تا کنون بارها نیروی دریایی چین به کشتیهای امریکا هشدار داده است.
پکن نیز در مقابل با ساخت جزایر مصنوعی و استقرار تاسیسات نظامی در بخشهایی از دریا، دیگر کشورهای منطقه را عصبانی کرده است.
بنا بر گزارش وو شیكون، پیش از این در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما نیروی دریایی امریکا تنها چهار عملیات در چهارچوب آزادی ناوبری در این منطقه انجام داده؛ اما شمار این دست عملیات در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به ۲۲ افزایش یافته است.
او تاکید کرد که نیروهای هر دو کشور باید «با برقراری ارتباط مستقیم با یکدیگر، از وقوع هر نوع سوء تفاهم استراتژیک و محاسبه اشتباه جلوگیری کنند».
او از هر دو کشور خواست تا با انجام فعالیتهایی همچون از سر گیری جلسات نظامی در سطوح عالی، ایجاد خط تلفن مستقیم و برگزاری مانورهای مشترک نظامی از سطح تنشها در این منطقه بکاهند.