آخرین اخباراسلایدشوافغانستاناقتصاد و توسعهپاکستانگزارشگزارش تحلیلی

افزایش حاصلات انگور و نگرانی‌ها از نبود بازار برای فروش

خبرگزاری دید: شماری از باغداران انگور در پایتخت از افزایش حاصلات انگور خوش‌بین هستند اما از نبود بازار برای فروش فراورده‌های شان شکایت دارند.

به گزارش خبرگزاری دید: عبدالوحید، یک تن از باغداران انگور در پایتخت می‌گوید که بازاری برای فروش حاصلات شان ندارند.

عبدالوحید با ابراز خوش‌بینی می‌گوید که امسال به دلیل باران‌های موسومی حاصلات انگور افزایش یافته است اما در زمان برداشت حاصلات، بازاری برای فروش آن وجود ندارد.

به گفته‌ی عبدالوحید، یک سیر انگور را کمتر از یکصد افغانی در بازارهای کابل به فروش می‌رساند که حتا مصارف شان را هم تامین نمی کند.

او علت آن را نبود سردخانه و بازار مناسب برای فروش فراورده‌های زراعتی شان عنوان کرده است و از حکومت خواهان توجه بیشتر جهت بازاریابی و ایجاد زمینه‌ جهت فروش حاصلات باغ‌های شان هستند.

او می‌گوید که کشاورزان و باغداران به دلیل عدم حمایت حکومت با چالش‌های فراوانی مواجه هستند و همه ساله با فرارسیدن حاصلات شان، قیمت میوه در بازارها کاهش بی‌سابقه پیدا می کند.

خالد، یکی دیگر از کشاورزان در کابل، مالک هشت جریب زمین انگور می باشد و سال‌هاست که با برداشت حاصلات خویش آن را به قیمت مناسب به فروش رسانیده نمی‌تواند.

خالد می‌گوید: «متاسفانه در کشور سردخانه وجود ندارد. دهقانان و باغداران با مصارف گزافی که دارند، در پایان سال هنگام محاسبه، حتا مصرف شان را پوره کرده نمی‌توانند.»

کشاورزان در پایتخت، دسترسی نداشتن به بازار فروش برای فراورده‌های زراعتی شان را در مسدود بودن مسیر افغانستان با پاکستان می بینند و با بیان اینکه که نهاد های مربوطه در قسمت ساخت سردخانه‌ها در کشور توجه نکرده‌اند، از عدم تلاش حکومت در بخش یافتن بازار های بیرونی جهت فروش حاصلات باغداری و کشاورزی شان گله دارند.

آنان می‌گویند که افغانستان بیشتر صادرات میوه و سبزیجات را به پاکستان و از طریق آن به بازارهای دیگر صادر می‌کند اما همه ساله با رسیدن فصل برداشت حاصلات میوه‌، تنش‌های مرزی که میان این دو کشور رخ می‌دهد، روزها و هفته‌ها موترهای مملو از میوه‌های افغانستان در مرز مانده و حاصلاتشان به دلیل گرمی هوا از بین می رود.

نبود سردخانه و دسترسی کمتر به بازارهای داخلی و خارجی، مشکلی است که کشاورزان و باغداران در کابل و سطح کشور از آن شکایت دارند.

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری حکومت سرپرست با پذیرفتن این مشکلات می‌گوید که تلاش‌ها برای ساخت و ساز سردخانه‌های معیاری در سطح کشور به خصوص در سطح زون‌ها جریان دارد.

از سوی دیگر، اتاق مشترک تجارت افغانستان-پاکستان نیز می‌گوید که تجارت ترانزیتی میان این دو کشور ۸۴ درصد کاهش یافته است.

مسئولان این اتاق گفته اند که تجارت ترانزیتی این دو کشور در ماه‌های جولای و اگست امسال در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، از ۱٫۲ میلیارد دالر به ۱۹۱ میلیون دالر کاهش یافته است.

پیش از این وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست نیز گفته بود که در پنج ماه نخست امسال، صادرات افغانستان به پاکستان ۱۰ درصد کاهش یافته و علت آن را نیز عدم رعایت قراردادهای تجاری میان دو کشور از سوی پاکستان عنوان کرده بود.

گزارشگر: احمدی – خبرگزاری دید

Related Articles

Back to top button