آخرین اخباراسلایدشوافغانستاناقتصاد و توسعهجهانحقوق بشرحکومتخبر های مهم

با کمک‌های میلیارد دالری به افغانستان ؛ فقر هم‌چنان بیداد می‌کند

خبرگزاری دید: رزا اوتنبایوا، رئیس هیئت نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان، اعلام کرد که از زمان فروپاشی دولت جمهوری در افغانستان و بازگشت طا-لبان به قدرت، دولت‌های جهان و دیگر کمک‌کنندگان تا کنون هشت میلیارد دالری به افغانستان کمک کرده‌اند. این در حالی ست که آمار نشان می‌دهد وضع افراد نیازمند به کمک از- اسد ۱۴۰۰ – تا کنون نه‌تنها بهبود نیافته، بلکه رو به وخامت نهاده است.

به نقل از ایندپندنت؛ رئیس یوناما در نشست شورای امنیت این سازمان که روز چهارشنبه (۱۶ حوت) برگزار شد در حالی از دادن کمک هشت میلیارد دالری به افغانستان در دو سال و شش ماه سلطه طا-لبان خبر داد که آمار نشان می‌دهد که وضع افراد نیازمند به کمک از- اسد ۱۴۰۰ – تا کنون نه‌تنها بهبود نیافته، بلکه رو به وخامت نهاده است اما رئیس یوناما مدعی‌ست که این کمک‌ها برای حدود ۳۲ میلیون شهروند نیازمند -غذا، آب، سرپناه، و فرصت‌های کسب درآمد- فراهم کرده است.

بر اساس تازه‌ترین گزارش اداره هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد، هم‌اکنون ۳۲ میلیون نفر در افغانستان به کمک نیاز دارند. از این میان دست‌کم ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در وضع اضطراری قرار دارند. اوچا در گزارشی که اوایل سال جاری میلادی منتشر کرد از کمک‌کنندگان خواست که امسال ۳.۶ میلیارد دلار برای رسیدگی به وضع نیازمندان در افغانستان فراهم کنند.

با این حال، آگاهان به امور معتقدند که دسترسی طا-لبان به کمک‌های جهانی باعث شده است که این کمک‌ها تاثیری بر بهبود اوضاع اقتصادی و کاهش میزان فقر و بیکاری در افغانستان نداشته باشد. اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان نیز در گزارش‌هایی که از اوضاع افغانستان منتشر کرد دسترسی طا-لبان به کمک‌های بشردوستانه و بهره‌مند شدن رهبران این گروه از این کمک‌ها را تایید کرد.

سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۱ و پس از فروپاشی دولت جمهوری افغانستان اعلام کرد که ۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در افغانستان به کمک فوری نیاز دارند. پس از آن بود که کمک‌کنندگان مبلغ ۱.۳ میلیارد دلار برای رسیدگی به وضع این افراد در اختیار سازمان ملل قرار دادند. اما آمار جمعیت نیازمند در سال ۲۰۲۲ به ۲۴ میلیون نفر، در سال ۲۰۲۳ به ۲۸ میلیون نفر، و در سال ۲۰۲۴ به ۳۲ میلیون نفر افزایش یافت. هرچند سرشماری دقیقی از جمعیت افغانستان نشده است، سازمان ملل متحد جمعیت آن کشور را در اوایل امسال ۴۴ میلیون نفر اعلام کرد. در گزارش‌های سال گذشته این سازمان، جمعیت افغانستان بین ۴۰ تا ۴۲ میلیون نفر برآورد شده بود.

در گزارش‌هایی که سی‌گار (بازرس ویژه برای بازسازی افغانستان) منتشر کرده نیز اشاره شده است که طا-لبان بخشی از کمک‌های بشردوستانه را به گروه‌های مشخص قومی و به‌ویژه به افراد و نزدیکان خودشان در شهرهای افغانستان داده‌اند.

رمضان بشردوست، نماینده پیشین مجلس که در کابل زندگی می‌کند و سرگرم فعالیت‌های کمک‌رسانی است، چندی پیش به رسانه‌ها گفته بود که شبکه‌های توزیع کمک‌های بشردوستانه در افغانستان در رده‌های مختلف به فساد آلوده‌ است. بشردوست افزود که با وجود کمک‌های میلیاردی کمک‌کنندگان به نیازمندان افغانستان، وضع فقر و بیکاری وخیم‌تر شده و شمار نیازمندان رو به افزایش است.

با این حال، هم سازمان ملل متحد و هم مقام‌های آمریکا بدون اشاره به دلایل افزایش میزان فقر و شمار افراد نیازمند، به‌رغم کمک‌های هشت میلیارد دلاری، همچنان بر ادامه این کمک‌ها تاکید دارند. متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، اوایل این هفته در نشستی خبری گفت که آمریکا همچنان بزرگ‌ترین کمک‌کننده به افغانستان خواهد بود.

Related Articles

Back to top button