آخرین اخبارافغانستانسیاست

خواست احزاب، تغییر نظام انتخاباتی است/ روند ثبت نام رای‌دهنده‌گان خیالی است

شامگاه روز گذشته، محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی با تدامیچی یاماماتو فرستاده ویژه دبیر کل ملل متحد در افغانستان دیدار کرده و بر خواست احزاب سیاسی در مورد نظام انتخاباتی تاکید کرد.



شامگاه روز گذشته، محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی با تدامیچی یاماماتو فرستاده ویژه دبیر کل ملل متحد در افغانستان دیدار کرده و بر خواست احزاب سیاسی در مورد نظام انتخاباتی تاکید کرد.
استاد محقق در این دیدار گفته است، خواست اصلی احزاب سیاسی تغییر نظام انتخاباتی است.
به گزارش خبرگزاری دید، آقای یاماماتو در مورد پروسه انتخابات، کمک‌های فنی و تخنیکی سازمان ملل با نهادهای انتخاباتی و میکانیزم نظارت از روند انتخابات برای معاون دوم ریاست اجرایی توضیحات مفصل داد.
آقاى یاماماتو گفت که سازمان ملل متحد تلاش می‌کند تا با استفاده از میکانیزم‌های نظارتی، زمینه‌های تقلب در انتخابات را شناسایی و با حمایت مردم و دولت افغانستان آن را از بین ببرد.
وى از استاد محقق خواست که این نهاد را در زمینه اعتباربخشی به پروسه انتخابات و شناسایی زمینه‌های تقلب همکاری کند.
نماینده سازمان ملل گفت که از مجموع ۷۴۰۰ مرکز رای ۲۴۰۰ مرکز آن مسدود است و حدود ۵۰۰۰ هزار مرکز رای دهی دیگر نیاز به نظارت دارد.
به گفته آقای یاماماتو، قرار است که نشستی با حضور نماینده‌گان نهادهای انتخاباتی، ارگ و سپیدار، احزاب سیاسی، ارگان‌های محل، نهادهای امنیتی، سازمان ملل متحد وکمک کننده‌های کلیدی انتخابات برای شناسایی زمینه‌های تقلب و ایجاد میکانیزم نظارتی بر روند انتخابات در کابل دایر گردد.
در همین حال، محمد محقق گفت که ایتلاف بزرگ ملی افغانستان اخیراً به هدف تعدیل اوضاع سیاسی و تقویت وحدت ملی در کشور تشکیل گردید و نيز تعداد ٣٥ حزب و جریان سیاسی طرح شان را در مورد انتخابات برای حکومت ارایه کرده است.
معاون دوم ریاست اجرایی گفت که ثبت نام رای دهندگان یک پروسه خیالی است و این پروسه به گونه واقعی انجام نشده است.
معاون ریاست اجرایی گفت که بایومتریک رای دهندگان و تغییر سیستم انتخابات از ( اس ان تی وی ) به ( ام دی آر ) از خواسته های اصلی احزاب و جریان‌های سیاسی است که با تحقق این دو مورد، تا حد زیادی شفافیت در انتخابات تامین خواهد شد.
استاد محقق، سیستم کنونی انتخابات را تقلب‌زا خوانده و تاکید کرد که اگر حکومت، طرح احزاب سیاسی را نادیده بگیرد، ممكن احزاب و جریان‌های سیاسی انتخابات را تحریم نموده و روند انتخابات در کشور با مشکل مواجه خواهد شد.

Related Articles

Back to top button