دولت مشروع افغانستان بر اساس روند پذیرفته شده بینالمللی انتخاب گردد
مجمع رهبران زن:
خبرگزاری دید: مجمع رهبران زن افغانستان در دومین نشست خود در بروکسل در رابطه به اوضاع افغانستان تبادل نظر کرده و از جامعه جهانی خواسته سفرهای خارجی مقامات طا-لبان را ممنوع کند.
۶۰ زن افغان در دومین نشست مجمع رهبران زن افغانستان که روز گذشته در بروکسل دایر شد، اشتراک کرده و در باره راههای شامل شدن زنان افغانستان در گفتوگوها پیرامون آینده کشور تبادل نظر کردند.
شرکت کنندگان این نشست که متشکل از اقشار مختلف زنان هستند، در باره وضعیت اجتماعی-اقتصادی افغانستان و محدودیتهای تازه بر زنان صحبت کردند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری مردم افغانستان نیز در باره سفرش به افغانستان و ارزیابیهای اولیه در این رابطه به اعضای مجمع زنان معلومات داد.
اشتراک کنندگان نگرانیهای جدی را در مورد وضعیت افغانستان به ویژه در موارد زیر مطرح کردند:
حکومتداری: عدم شمولیت در فرآیندهای حکومتی و سیاسی، انتصاب افراد غیر متخصص در پستهای رهبری و فنی.
حقوق بشر: ترور مقامات دولت قبلی به ویژه اعضای نیروهای امنیت ملی، نسل کشی اقلیتهای قومی و نقض معیارهای پذیرفته شده بینالمللی از جمله قطع نامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد و قطعنامه ۲۵۱۳ شورای امنیت در مورد تصرف قدرت توسط طا-لبان.
حقوق زنان: نابودی ساختارمند زنان و دختران به عنوان اعضای فعال جامعه مانند تعطیلی مکاتب دخترانه، ممنوعیت زنان از مشاغل دولتی، اعمال محدودیتهای حجاب و محرم از جمله محرومیت سیستماتیک از حقوق انسانی.
وضعیت اقتصادی و بشردوستانه: افزایش شمار افغانهایی که از سوءتغذیه، فقر، بدترشدن وضعیت نظام بانکی، کاهش تجارت و نرخ بالای بیکاری در کشور.
این مجمع موارد زیر را توصیه کرد:
طا-لبان باید ۲۴ فرمانی را که ناقض حقوق بشر، آزادی رسانهها و به ویژه حقوق زنان از قبیل تحصیل، اشتغال زنان و نقش تصمیمگیری آن ها در عرصه های سیاسی و توسعه است، لغو یا بازبینی کنند.
زنان بر اهمیت گفتوگو و مشارکت همه مردم افغانستان، چه در داخل و خارج توافق کردند که از طرق مختلف در مورد تمام روندهای سیاسی با همه بازیگران محلی، منطقهای و بینالمللی مرتبط دخیل باشد و مدلهای مختلف را در این زمینه بررسی کردند. گفتوگویی که به زنان افغانستان اجازه میدهد تا در آینده کشور تأثیر بگذارند و نقش معناداری را ایفا کنند.
سفرهای بینالمللی طا-لبان باید از سوی جامعه جهانی ممنوع شود، زیرا طا-لبان به شرایط توافقات قبلی خود عمل نکردهاند در حالی که آنها حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و آزادی رسانهها را نقض کردهاند.
بر اساس قطعنامه ۲۵۱۳ شورای امنیت سازمان ملل، طا-لبان مرجع قانونی نیست. باید یک دولت قانونی و مشروع وجود داشته باشد که از سوی مردم افغانستان بر اساس یک روند برابر واقعی و بینالمللی انتخاب شده باشد.