رییس جمهور در گفتوگو با طالبان چه را کتمان میکند؟
در روزهای عید که ایام آتشبس میان حکومت و گروه طالبان بود، این باور وجود داشت که ریاست جمهوری و حلقه نزدیک به وی، مسایلی را در حوزه صلح با طالبان از سایر جریانها و جناحهای سیاسی پنهان میکند.
مذاکره و صلح با گروه طالبان، گفتمان غالب در سیاست افغانستان است و به نظر میرسد که حکومت وحدت ملی پیش از انجام برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در جوزای سال آینده با طالبان کنار میآید.
محمد اشرف غنی از دیر زمانی بدینسو یک سره روی این حرف تاکید دارد، برای مذاکره و صلح با طالبان اجماع داخلی شکل گرفته است و در تازهترین مورد هم روز گذشته در دیدار با علما در ارگ، گفت که برای پایان جنگ در افغانستان و آشتی با طالبان اجماع جهانی نیز شکل گرفته است و آتش بس با طالبان نشان میدهد که صلح در کشور امکان پذیر است.
چندی پیش رییس جمهور غنی در خصوص مذاکره و گفتوگو با طالبان در ارگ با بزرگان سیاسی و جهادی نشست مشورتی داشت و سخنگوی رییس جمهور در این ارتباط گفت که تمامی شرکت کنندگان در این نشست موافق صلح با طالبان بودند و هیچ دیدگاه مخالف وجود نداشت.
اما یک منبع به خبرگزاری دید گفته بود که برخی از بزرگان جهادی در نشست با رییس جمهور روی چگونگی مذاکره با طالبان اختلاف داشتند و تاکید میکردند که رییس جمهور در بحث صلح با طالبان از دیگر آدرسها و جریانهای سیاسی مشوره نمیگیرد. انحصار گرایی اشرف غنی در ارگ سبب شده است تا حتی در مورد مذاکره با طالبان هم اجماع داخلی شکل نگیرد.
به تازهگی رهبران ارشد «ایتلاف ملی برای نجات افغانستان» با انتقاد از عملکرد حکومت در باره مذاکره با طالبان گفتند که ریاست جمهوری میبایست در ارتباط به مذاکره با طالبان دیدگاه بزرگان سیاسی را بگیرد. رهبران این ایتلاف بزرگ سیاسی از ریاست جمهوری خواسته است که برای مذاکره با طالبان از جنرال دوستم معاون اول رییس جمهور استفاده شود و به باور این ایتلاف، جنرال دوستم شناخت درستی از گروه طالبان دارد و اگر حکومت در هماهنگی با این جنرال، با طالبان گفتوگو کند تاثیرات موثر خواهد داشت.
عطا محمد نور، محمد محقق و جنرال دوستم که از اعضای رهبری ایتلاف ملی برای نجات افغانستان هستند در شهر انقره پایتخت ترکیه باهم دیدار و گفتوگو کردند و گفتند که ریاست جمهوری حتی در حوزه مذاکره با طالبان انحصار گرایی دارد.
این ایتلاف بزرگ سیاسی در خصوص محل گفتوگو با طالبان پیشنهاد کرده است یک کشور بیطرف باید میزبان گفتوگوی طالبان و حکومت افغانستان باشد.
اعتراض اعضای رهبری ایتلاف ملی برای نجات افغانستان به این معنا است که برای چگونگی صلح با طالبان رییس جمهور غنی به دیگر دیدگاهها اهمیت نمیدهد و از جانب دیگر میتوان گفت رییس جمهور در امر گفتوگو با مخالفان مسلح دولت اموری را کتمان میکند.
اعضای ایتلاف ملی بری نجات افغانستان بدون شک از چهرههای شاخص سیاست افغانستان هستند و شاکی بودن آنها در امر چگونگی صلح با طالبان، نشان میدهد که ریاست جمهوری در مسایل ملی و حیاتی کشور تکروی میکند.
در روزهای عید که ایام آتشبس میان حکومت و گروه طالبان بود، این باور وجود داشت که ریاست جمهوری و حلقه نزدیک به وی، مسایلی را در حوزه صلح با طالبان از سایر جریانها و جناحهای سیاسی پنهان میکند.
ریاست جمهوری شورای عالی صلح را که مسئولیت گفتوگو با طالبان را دارد، از جزییات مذاکره با طالبان دور نگه میدارد.
فرامروز دولت آبادی- خبرگزاری دید