سالروز رحلت خاتم انبیاء؛ ماتم جان سوز پرچمدار توحید
خبرگزاری دید: ۲۸ صفر رحلت آخرین پیغام دار، نگین خاتم نبوت، حضرت رسول واپسین، عینیت قرآن کریم، حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله بر مسلمانان جهان تسلیت باد.
مهمترین هجرت تاریخ: فشارها و کجرفتاریهای مشرکان مکه فزونی یافته بود و کار را به جائی رسانیده بودند که تصمیم بر قتل شبانهی رسول خدا(ص) گرفتند. پیامبر(ص) توسط وحی از توطئه خبردار شدند. مکه دیگر جای ماندن نبود، علیبن ابیطالب(ع) در شبی که قرار بود پیامبر(ص) کشته شود، در بستر ایشان آرمیدند و مهمترین هجرت تاریخ آغاز شد. مقصد این هجرت شهر یثرب (مدینه) بود. مسلمانان مدینه که از حرکت پیامبر(ص) به سوی شهرشان آگاه شده بودند، منتظر بودند تا مقدم پیامبر(ص) را گرامی بدارند.
پس از چند روز انتظار سرانجام خورشید عالمتاب اسلام در روز دوشنبه دوازدهم ربیعالاول محلهی «قبا» (که یکی ازمحلههای مدینه به شمار میآید) را به قدوم خود متبرک نمودند. پیامبر(ص) تا روز جمعه در قبا بودند.
ورود پیامبر(ص) به شهر مدینه
رسول خدا(ص) روز جمعه از قبا حرکت کردند و در وادی «رانونا» که در محلهی «بنیسالم بن عوف» واقع بود، نماز جمعه خواندند و این نخستین نماز جمعهی پیامبر(ص) در مدینه بود.
اقدامات اولیهی در مدینه
پیامبر(ص) به شهری قدم نهاده بودند که مردمانش خود اسلام را پذیرفته بودند و حضرت را به شهرشان دعوت کرده بودند و این بهترین فرصت برای نهادینه کردن اسلام و رشد آئین حق بود؛ لذا میطلبید اقداماتی اساسی در آغاز ورود رسول خدا(ص) انجام گیرد.
بنای مسجدالنبی
پیامبر(ص) امر فرمودند در زمینی که شتر ایشان در آن زانو زده بود، مسجدی ساخته شود. پیامبر(ص) تقاضای خرید آن زمین را برای ساختن مسجد مطرح نمودند.
پیمان های مهم تاریخی رسول خدا:
پیمان بین مهاجرین و انصار، پیامبر(ص) با انعقاد این پیمان بین قبایل مختلف عرب ساکن در مدینه با هم و با مهاجران در واقع زمینهی همدلی واتحاد این افراد را پدید آوردند.
پیمان بین مهاجرین و انصار با یهودیان، یهودیان هم از اقوام ساکن در مدینه بودند و لازم بود حضرت آنها را هم مد نظر داشته باشد تا انسجامی بین مسلمانان و یهودیان پدید آید.
پیمان برادری
مهاجران از اقوام و نزدیکان خود جدا شده، به مدینه آمده بودند و از لحاظ اقتصادی هم وضع رضایت بخشی نداشتند، در مقابل، انصار آنان را پذیرا شدند و هر کدام که امکان داشت مهاجری را در منزلش اسکان میداد و آنها را در امور اقتصادی حمایت میکرد. با دستور حضرت حدود صد نفر با هم پیمان بستنند تا هر کدام دیگری را در راه حق یاری دهند و پس از مرگ از یکدیگر ارث ببرند.
انتشار اسلام
با فعالیتهای پیامبر(ص) در شهر مدینه دیری نپائید که اکثر ساکنان آن اسلام اختیار کردند و خانهای نبود که تمام یا برخی از آنان مسلمان نشده باشند، تنها چند خانوادهی انگشتشمار بر آیین جاهلی خود باقی مانده بودند و این نشان از تلاش رسول الله(ص) جهت انتشار اسلام در مدینه دارد.
حضرت محمد (ص) آخرین پیامبر از پیامبران الهی، پس از بیست و سه سال تلاش در امر رسالت، پیامبری و رهبری امت اسلام، با اختلاف و احتمالات زیادی که در تاریخ درگذشت آن حضرت بیان شده،در روز دوشنبه، بیست و هشتم ماه صفر سال یازدهم هجری، پس از چهارده روز بیماری و کسالت، رحلت فرمودند و در هجره مسکونی خویش در جوار مسجدی که تاسیس کرده بود، توسط امام علی (علیهالسلام) غسل و کفن شده و به خاک سپرده شد.