سال ۲۰۱۸ برای خبرنگاران خونین بود، سال پیشرو خونینتر پیشبینی میشود
کمیته مصئونیت خبرنگاران در غرب کشور امروز طی یک نشست خبری گزارش سال گذشته میلادی را در رابطه با وضعیت خبرنگاران در کشور، با رسانهها شریک ساخت.
کمیته مصئونیت خبرنگاران در غرب کشور امروز طی یک نشست خبری گزارش سال گذشته میلادی را در رابطه با وضعیت خبرنگاران در کشور، با رسانهها شریک ساخت.
به گزارش خبرگزاری دید، همایون نظری مسئول کمیته مصئونیت خبرنگاران در غرب، گفت: سال ۲۰۱۸ میلادی سال خونبار برای خبرنگاران در کشور بوده است.
وی افزود، در این سال ۱۲۱ قضیه خشونت علیه خبرنگاران ثبت شده که ۱۷ مورد آن قتل میباشد.
به بیان موصوف، از این ۱۷ مورد قتل، ۱۵ مورد آن از سوی گروههای تروریستی طالب و داعش، انجام شده است.
آقای نظری، همچنان میگوید که از ۱۲۱ مورد خشونت علیه خبرنگاران کشور، ۲۲ مورد آن شامل حوزه غرب و از این رقم ۱۶ مورد آن مربوط تنها ولایت هرات میشود که خشونتها در هرات شامل مجروح شدن، تهدید، بازداشت مؤقت و… میگردد.
از سویی هم، مسئول کمیته مصئونیت خبرنگاران در غرب، از کاهش ۲۸ درصدی آمار خشونت علیه خبرنگاران در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال ۲۰۱۷ میلادی خبر داد.
او، خاطر نشان ساخت که کاهش آمار خشونت، نشان دهنده بهبود وضعیت برای خبرنگاران نیست بلکه نشان دهنده تغییر استراتیژی عملیات گروهها در مقابل خبرنگاران میباشد.
به گفته موصوف، در سال اخیر موضعگیری گروههای تروریستی نسبت خبرنگاران تغییر یافته و آنان خبرنگاران را به شکل گروهی آماج قرار میدهند.
آقای نظری از کارکرد دولت در این راستا راضی نیست و میگوید که دولت باید در راستای تأمین خبرنگاران به گونه جدی تلاش کند.
او، سال ۲۰۱۹ میلادی را هم سال خونبار برای خبرنگاران پیشبینی کرد.
در همین حال، قدر شاهین مسئول دفتر اتحادیه ژورنالیستان افغانستان در غرب، با انتقاد از کارکرد دولت در راستای بهبود وضعیت خبرنگاران، میگوید: نشستهای دولت با خبرنگاران سمبولیک است، ما میخواهیم دولت در عمل خبرنگاران را همکاری کند.
او نیز سال پیشرو را سال خوبی برای خبرنگاران نمیخواند و نگران وضعیت خبرنگاران است.
از سویی هم، محسن کریمی به نمایندگی از دفتر نی در هرات گفت: خبرنگاران در سال ۲۰۱۸ تا حدودی نسبت به سال ۲۰۱۷ مصئون بودند، اما جای امیدواری نیست، امیدواریم حکومت حرفهایش را عملی کند.
وی افزود، حکومت به شکل سیستماتیک مانع دادن اطلاعات به خبرنگاران میشود و روز به روز ساحه برای خبرنگاران تنگتر شده است.
آقای کریمی، از دولت خواست که قانون دسترسی به اطاعات را تطبیق کند و به ادارات بفهماند که محتوای این قانون چیست.
در این میان، خبرنگاران در هرات نیز نگران امنیت جانهای شان و وضعیت اطلاع رسانی در هرات و کشور هستند.
آنان خواستار تطبیق قانون دسترسی به اطلاعات و توجه حکومت در قسمت تأمین امنیت شان میباشند.