آخرین اخباراسلایدشوامنیت و حوادثجهانحقوق بشرخبر های مهمدسته بندی نشدهصحتمنطقه

سلاح‌های شنیداری؛ رد پای مرموز سرویس اطلاعات نظامی روسیه در حمله به مخالفین

خبرگزاری دید: بر اساس یک گزارش تحقیقاتی مشترک بین سه رسانه خبری، ادعا می‌شود که یکی از واحدهای اطلاعات نظامی روسیه که در حوزه حملات به سراسر اروپا نقش دارد، احتمالا از سلاح‌های شنیداری علیه تعداد زیادی از دیپلمات‌ها و ماموران مخفی آمریکایی در سراسر جهان استفاده کرده باشد.

به نقل از یورونیوز؛ تحقیقات مشترک روزنامه لتونیایی «اینسایدر»، برنامه خبری «۶۰ دقیقه» و وب‌سایت آلمانی «اشپیگل» دست‌های پشت پرده‌ای را در ایجاد عارضه‌های نامشخص جسمانی و اسرارآمیز که به عنوان «سندرم هاوانا» شناخته می‌شوند، روشن‌تر می‌کند.

نام سندروم هاوانا برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ میلادی بر سر زبان‌ها افتاد، زمانی که دیپلمات‌های آمریکایی در پایتخت کوبا گزارش دادند که شب‌ها ناخوش احوال می‌شوند و صداهای گوش‌خراش می‌شنوند. این موضوع باعث گمانه‌زنی‌هایی در مورد احتمال حمله دشمن خارجی با استفاده از یک سلاح شنیداری شد.

تا به امروز، بیش از ۱۰۰ مورد از این ناخوشی که به طور رسمی به عنوان «عارضه ناهنجار بهداشتی / AHIs» شناخته می‌شود از سوی ماموران مخفی، دیپلمات‌ها، افسران نظامی و پیمانکاران آمریکایی در چین، اروپا و واشنگتن دی.سی. گزارش شده است.

این گزارش تحقیقی با استناد به اسناد رهگیری‌شده اطلاعاتی روسیه، گزارش‌ سفرها، فراداده‌های استخراجی از تماس‌های تلفنی و به گواهی شاهدان عینی تهیه شده و نشان می‌دهد که واحد شماره ۲۹۱۵۵ سازمان اطلاعات نظامی روسیه پشت این حملات مرموز بوده است.

واحد ۲۹۱۵۵، یکی از جوخه‌های ترور و خرابکاری اداره کل اطلاعات نیروهای مسلح فدراسیون روسیه (گیرو / GRU» است که در سال‌های گذشته با یک سری تلاش‌های بی‌ثبات‌کننده قتل‌های سیاسی در جمهوری چک، مولداوی، بلغارستان، مونته‌نگرو و بریتانیا مرتبط بود.مونته

بر اساس این تحقیقات، اعضای ارشد این واحد اطلاعاتی به دلیل ساخت «سلاح‌های غیر مهلک شنیداری» با اعطای جایزه مورد تشویق قرار گرفته و جایگاه سیاسی آن‌ها ترفیع یافته است.

با توجه به گزارش اینسایدر، قبل از همه این‌ها دو حمله جداگانه دیگر نیز در نوامبر ۲۰۱۴ در فرانکفورت آلمان روی داده است و این بدین معنی است که حملات مبتنی بر صدا و فرکانس‌های رادیویی ممکن است زودتر از این موارد هم وجود داشته باشد.

Related Articles

Back to top button