آخرین اخباراسلایدشوجهانخبر های مهمسیاست

سناتوران امریکایی طرح خروج نیروهای شان را از افغانستان ارائه کردند

سناتوران امریکایی طرحی را به کانگرس آن کشور ارائه کرده‌اند که بر اساس آن نیروهای امریکایی طی مدت ۱سال از افغانستان خارج خواهند شد.

سناتوران امریکایی طرحی را به کانگرس آن کشور ارائه کرده‌اند که بر اساس آن نیروهای امریکایی طی مدت ۱سال از افغانستان خارج خواهند شد.
به نقل از صدای امریکا، «رند پال» سناتور جمهوریخواه و «تام اودل»، سناتور دمکرات لایحۀ را موسوم به «قوای امریکایی پس از خدمت شریفانه به کشور برگردند» روز سه شنبه (پنجم مارچ) به قانونگذاران امریکایی پیشکش کرده‌اند.
لایحۀ پیشنهادی خواستار آن شده است تا حکومت ایالات متحده پیروزی خود را در جنگ افغانستان اعلان کرده و در جریان ۴۵ روز طرح خروج منظم قوای امریکایی را از آن کشور اعلان کند و در جریان یک سال، تمام سربازان امریکایی از افغانستان بیرون شوند.
بر اساس لایحۀ پال-اودل باید تمام تاسیسات نظامیان امریکایی در افغانستان به سربازان افغان سپرده شود و بر بنیاد قانون اساسی افغانستان، چارچوبی برای مصالحه در آن کشور شکل داده شود.
هنوز مشخص نیست که آیا قانونگذاران امریکایی در مورد این لایحۀ پیشنهادی غور خواهند کرد یا خیر.
در اعلامیه‌ای که در وبسایت رسمی سناتور پال نشر شده از قول وی نگاشته شده است «جنگ بی پایان امنیت ملی ما را تضعیف می‌کند، نسل‌های کنونی و فردای مارا زیر قرضه‌های هنگفت قرار داده و دشمنان زیادی را برای تهدید ما خلق می‌کند.»
از آغاز تهاجم به رهبری ایالات متحده در افغانستان در سال ۲۰۰۱ تا کنون، بیش از ۲۴۰۰ سرباز امریکایی در افغانستان کشته و افزون بر ۲۰ هزار سرباز دیگر زخمی شده است.
آقای پال با اشاره به این ارقام تلفات گفته است که در نزدیک به دو دهۀ گذشته ایالات متحده دو تریلیارد دالر را در جنگ افغانستان صرف کرده و هنوز هم این جنگ سالانه ۵۱ میلیارد دالر برای امریکا هزینه بر می‌دارد.
لایحه جدید برای خروج قوای امریکایی از افغانستان در زمانی پیشکش می‌شود که زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان سرگرم پنجمین دور مذاکرات با نمایندگان طالبان در قطر است.
هیچ جزئیاتی از این دور گفت‌وگوها به بیرون درز نکرده است، اما چند روز پیش سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفته بود که خروج قوای امریکایی از افغانستان و تضمین قطعی طالبان مبنی بر عدم استفاده از خاک افغانستان برای حمله بر ایالات متحده از مباحث عمدۀ این دور مذاکرات است.
با اینحال، جان بولتن مشاور امنیت ملی حکومت ایالات متحده دو روز پیش گفته است که واشنگتن بر طالبان اعتماد کورکورانه نخواهد کرد و به گفتۀ وی بخشی از نظامیان امریکایی برای پیشبرد عملیات ضد دهشت‌افکنی در افغانستان حضور خواهند داشت.
هم اکنون کم و بیش ۱۴ هزار نظامی امریکایی در افغانستان حضور دارد که بیشتر آنان سرگرم ماموریت آموزش و مشورت دهی به قوای امنیتی و دفاعی افغانستان هستند.

Related Articles

Back to top button