شهروندان افغانستان زندگی نمیکنند، برای زنده ماندن جان میکنند
سازمان ملل متحد اعلام کرده که ۱۳٫۵ میلیون تن در افغانستان با عدم مصئونیت غذایی مواجه بوده و زندگی خیلی از آنان جز تقلایی برای زنده ماندن نیست.
سازمان ملل متحد اعلام کرده که ۱۳٫۵ میلیون تن در افغانستان با عدم مصئونیت غذایی مواجه بوده و زندگی خیلی از آنان جز تقلایی برای زنده ماندن نیست.
به نقل از دویچه وله، توبی لنزر معاون هیئت نمایندگی ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز چهارشنبه گفت که از میان این ۱۳.۵ میلیون تن، بسیاری آنها مجبورند که با یک وعده غذایی در شبانه روز گذاره کنند.
لنزر گفت که درجه بندی ملل متحد نشان میدهد که ۱۰ میلیون تن در کتگوری سوم عدم مصئونیت غذایی به سر میبرند و ۳.۶ میلیون تن دیگر در رده چهارم عدم مصئونیت غذایی قرار دارند که یک گام از قحطی فاصله دارد. به صورت تقریبی حدود ۳۴ میلیون تن در افغانستان زندگی میکنند.
ملل متحد عدم مصئونیت غذایی یا کمبود مواد غذایی را به پنج کتگوری بخشبندی کرده است که درجه پنجم آن به مفهوم شروع قحطی است.
سازمان جهانی غذا سال گذشته حدود ۵.۵ میلیون نیازمند را مورد حمایت قرار داد و امسال در نظر دارد به ۴.۵ میلیون نفر دیگر کمک رسانی کند.
ملل متحد برای رسیدن به این هدف خواستار کمک ۶۱۲ میلیون دالری شده است. لنزر از کشورهای کمک دهنده خواست که به زودی کمک کنند.
به گفته لنزر، اختصاص دادن دیر وقت کمکها رسیدگی به نیازمندان را مشکلتر میسازد و در بدترین صورت، ممکن است باعث جان دادن مردم نیازمند گردد.
معاون یوناما هشدار داد که حتی اگر منازعه افغانستان در سال جاری به پایان برسد، چالشهایی که این کشور با آن مواجه است، به زودی رفع نخواهد شد.
او با اشاره به مشکل فقر گفت:«وقتی صلح حاکم گردد، بحران حقیقی شروع میشود.»
به گفته لنزر، حدود ۵۴ درصد جمعیت افغانستان در زیر خط فقر زندگی میکنند. او گفت:«افغانها زندگی نمیکنند، بلکه در تقلای نجاتاند.»