صرفهجویی بیش از ۱۸ میلیارد افغانی در سال مالی ۱۳۹۸
اداره تدارکات ملی، فعالیتها و دستاوردهایش از سال مالی ۱۳۹۸ را روز سهشنبه (۶ حوت) در یک کنفرانس خبری در برنامه «پاسخدهی دولت به ملت»، به رسانهها ارائه کرد.
اداره تدارکات ملی، فعالیتها و دستاوردهایش از سال مالی ۱۳۹۸ را روز سهشنبه (۶ حوت) در یک کنفرانس خبری در برنامه «پاسخدهی دولت به ملت»، به رسانهها ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری دید، الهام عمر هوتکی سرپرست ریاست عمومی اداره امور ریاست جمهوری که در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت صحبت میکرد گفت: به ارزش بیش از ۱۷۸ میلیارد افغانی به تعداد ۱۰۱۸ مورد تدارکاتی در ۳۳ جلسه هفتهوار کمیسیون تدارکات ملی مورد بررسی قرار گرفته است.
این پروژهها شامل ساخت زیربناها از قبیل سرک، بندهای برق آبی، پل و پروژههای خدماتی میباشد.
از میان موارد بررسی شده به تعداد ۹۳۵ مورد آن منظور، ۵۵ مورد اعاده و ۲۸ مورد دیگر، رد شده است.
آقای هوتکی افزود: بررسیهای همه جانبۀ کمیسیون تدارکات ملی از قراردادهای منظور شده، سبب شده است تا در جریان این سال مالی بیش از ۱۸ میلیارد افغانی صرفه جویی شود و طی پنج سال اخیر این رقم به بیش از۶۶ میلیارد افغانی میرسد.
هوتکی گفت: «سال مالی ۱۳۹۸ سالی پردستاورد برای نظام تدارکات کشور بود و ما توانستیم در این سال جهت حمایت از تولیدات داخلی و جلب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی در افغانستان اقدامات مثمری را انجام دهیم، از جمله در مینوی غذایی نیروهای امنیتی تولیدات وطنی را شامل ساختیم، همچنان در نتیجه تلاشها میلیونها دالر در تدارکات عامه از سوی تاجران ملی و بینالمللی سرمایه گذاری جدید صورت گرفته است.»
آقای هوتکی در رابطه به کوتاه ساختن دست فساد پیشهگان از نظام تدارکات گفت: طی سال ۱۳۹۸ به تعداد ۲۴ شرکت و قراردادی متخلف از اشتراک در داوطلبیها محروم گردیده و مطابق قانون تدارکات این شرکتها از ۲ تا ۵ سال نمیتوانند در داوطلبیها اشتراک نمایند. همچنان طی چهارسال گذشته به تعداد ۲۱۰ قراردادی تحت محرومیت قرار گرفتهاند.
اداره تدارکات ملی در جریان سال مالی ۱۳۹۸ در راستای فعال سازی مجدد برخی تصدیها و اتحادیهها نیز اقدامات مثمر انجام داده است و با تطبیق قراردادهای دولت با دولت و دولت با سازمان در کنار این که روابط استراتژیک با کشورهای بیرون تأمین گردیده، صرفهجویی هنگفت مالی صورت گرفته است.
همچنان به منظور ساده سازی و فراهم آوری تسهیلات در پروسههای تدارکاتی و از بین بردن شیوه بروکراسی در این پروسهها، جلوگیری از فساد و تقویت شفافیت و همچنان دسترسی آسان مردم به معلومات پروژهها، اداره تدارکات ملی در ادامه الکترونیکی سازی پروسههای تدارکاتی برای نخستینبار سیستم داوطلبی الکترونیکی (E-Tendering) را نیز ایجاد و عملا فعال ساخته است.
در تمامی جلسات هفتهوار کمیسیون تدارکات ملی، ناظران ملی و بینالمللی از جمله کاکس پارلمانی مبارزه با فساد، دیدبان شفافیت افغانستان، کمیسیونهای مالی و بودجه و اقتصاد ملی شورای ملی، نماینده بازرس ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار)، سیستیکای حمایت قاطع و اداره انکشاف بینالمللی امریکا (USAID) حضور به هم رسانده و از کار کرد این کمیسیون نظارت همه جانبه انجام دادهاند.