آخرین اخبارجهانصحتهند

فاجعه کمبود اکسیجن؛ وضعیت کرونا در هند وخیم است

برای چهارمین روز پی در پی، هند رکورد جهانی مبتلایان تازه به ویروس کرونا را شکسته و اوضاع در دهلی نو پایتخت هند به شدت وخیم است. دولت همه امکانات نظامی و غیر نظامی را برای رساندن اکسیجن به پایتخت بسیج کرده، اما گفته می‌شود که این اقدام در بهترین حالت می‌تواند تنها بخشی از نیازها را رفع کند.


به نقل از یورونیوز، سریع‌ترین سرعت شیوع در جهان و بالاترین افزایش روزانه ابتلا به ویروس کرونا، هند را به سمت یک بحران عمیق و مرگبار سوق داده است.
سیستم صحت و درمان دومین کشور پرجمعیت جهان با جمعیت تقریبی ۱.۴ میلیارد نفری به مرز شکست در مبارزه با بیماری کووید-۱۹ رسیده است.
شفاخانه‌های مملو از بیماران با کمبود دستگاه اکسیجن‌ساز و کپسول اکسیجن مواجه شده‌اند و صف سوزاندن اجساد قربانیان لحظه به لحظه در گورستان‌ها طولانی‌تر می‌شود.
بلند بودن بهای اکسیجن در بازار سیاه دهلی نو نیز از موارد دیگر وخامت وضعیت در این شهر ۲۲ میلیونی است. برخی هندی‌ها گفته‌اند که یک کپسول اکسیجن را تا ۴۰ هزار روپیه از بازار سیاه تهیه کرده‌اند.
تنها طی ۲۴ ساعت گذشته شمار مبتلایان روزانه به ویروس کرونا در هند از مرز ۳۴۹ هزار نفر گذشت و رکوردی جهانی را در طول همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ ثبت کرد.
در همین مدت بیش از دو هزار و ۷۶۱ تَن دیگر جان خود را به دلیل ابتلا به این بیماری از دست دادند که بالاترین سطح در هند بوده است.


این در حالی است که طی موج نخست شیوع ویروس کرونا در هند، حداکثر تعداد مبتلایان روزانه به حدود ۹۸ هزار نفر رسیده و اوج مرگ و میر گزارش شده به دو هزار تن رسیده بود. اما این آمار از ابتدای نومبر تا اوایل فبروری گذشته سیر نزولی گرفت و با کاهش تعداد مبتلایان روزانه به کمتر از ۹ هزار نفر، شمار جان‌باختگان روزانه به کمتر از صد نفر رسیده بود.
کارشناسان معتقدند که این کشور نتوانست از این فرصت برای تقویت فوری زیرساخت‌های مراقبت‌های صحی خود استفاده کند و کارزار واکسیناسیون عمومی در برابر کووید-۱۹ را با سرعت بالایی انجام دهد.
منتقدان دولت نارندرا مودی نیز تاکید دارند که عدم جدیت دولت او در تعطیلی موقت مراسم مذهبی هندوها و تجمع‌های انتخاباتی از مهمترین عوامل شکل‌گیری موج دوم همه‌گیری کرونا در هند بوده است. عواملی که موجب جهش ویروس کرونا و شکل‌گیری نوع مسری‌تر و احتمالاً مرگبارتر این ویروس شده است.
در چنین شرایطی، تزریق روزانه ۲.۷ میلیون دُوز واکسین کرونا در هند انجام می‌شود. هر چند تا کنون بیش از ۱۱۷ میلیون هندی حداقل یک دُوز واکسن دریافت کرده‌اند ولی این رقم معادل ۸.۳۵ درصد جمعیت این کشور است. با این وجود، هند امیدوار است، به عنوان یکی از عمده‌ترین تولید کنندگان واکسین جهان بتواند پاسخگوی نیاز داخلی خود باشد.


اما آغاز سرایت نوع جهش‌یافته ویروس کرونا در خارج از مرزهای هند، گذشته از افزایش نگرانی‌های جهانی نسبت به تبعات همه‌گیری آن، کشوری را که طی سال ۲۰۲۰ به دلیل تبعات اقتصادی با رشد منفی مواجه شده با انزوای جهانی در سال ۲۰۲۱ قرار داده است.
البته با وجود وضع محدودیت‌های گسترده توسط کشورهای جهان در زمینه تبادل کالا و مسافر با هند، روند تلاش کشورهای ثروتمند برای کمک به دولت هند برای خروج از شرایط بحرانی فعلی نیز آغاز شده است.
اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در توییتی نوشت که این «اتحادیه منابع خود را جمع می‌کند تا به سرعت به درخواست هند برای کمک از طریق مکانیسم حمایت مدنی اتحادیه اروپا پاسخ دهد».
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز روز یکشنبه از آمادگی کشورش برای پشتیبانی فوری از نظام بهداشت و درمان هند خبر داد و جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید نیز گفت که ایالات متحده به زودی کمک‌های خود را به دولت و کادر درمان این کشور ارسال خواهد کرد.
در این میان، سعید نمکی وزیر بهداشت ایران نیز با ارسال نامه‌ای به همتای هندی خود از آمادگی ایران برای ارایه کمک‌های فنی، کارشناسی و تجهیزاتی به این کشور برای مهار کرونا خبرداده است.

Related Articles

Back to top button