مار گزیده از ریسمان دراز میترسد؛ ترس احزاب از تکرار انتخابات ۱۳۹۳
سران احزاب سیاسی در مورد انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری با محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور رایزنی نیز کرده و براساس گزارشها، این رایزنی نیز نتیجه مطلوبی در پی نداشته است.
نگرانی و ترس احزاب سیاسی از انتخابات پیش رو، بدون شک همان حکایت « مار گزیده از ریسمان دراز است».
کمیسیون انتخابات همواره تاکید میکند که انتخابات ۲۸ میزان و انتخابات ریاست جمهوری در جوزای سال آینده به گونه شفاف برگزار خواهد شد و درعین حال، به هیچ آدرس اجازه نخواهند داد که دست به تقلب بزند و انتخابات را منهدسی کند.
ترس و نگرانی احزاب سیاسی از پیش آمدن رسوایی انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۳ است.
روی همین علت احزاب سیاسی که بیشترین آسیب را از عملکرد کمیسیون انتخابات و حکومت وحدت ملی دیدهاند، پافشاری دارند که اصلاحات لازم باید در ساختار کمیسیون انتخابات به وجود آید.
احزاب سیاسی و جریان سیاسی ایتلاف بزرگ ملی در حال حاضر روی چگونگی برگزاری انتخابات با حکومت و کمیسیون انتخابات درگیرند.
احزاب سیاسی برای محقق شدن خواستههای انتخاباتی شان دو هفته برای حکومت و کمیسیون مهلت داده بودند که سرانجام این مهلت به پایان رسید.
کمیسیون و حکومت به هیچ کدام از خواستهای احزاب توجه نکرد.
سران احزاب سیاسی در مورد انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری با محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور رایزنی نیز کرده و براساس گزارشها، این رایزنی نیز نتیجه مطلوبی در پی نداشته است.
حاجی محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی حکومت در مصاحبهای با آریانا نیوز، در مورد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی میگوید که کمیسیون انتخابات ظرفیت اجرای یک انتخابات شفاف و به دور از تقلب را ندارد.
آقای محقق، در این گفتوگو اضافه میکند که نباید تقلبات انتخابات دور گذشته ریاست جمهوری واقع شود و کمیسیون انتخابات میباید پیش از رفتن به سمت انتخابات، شفافیت پروسه انتخابات را تضمین نماید.
داکتر عبدالله رییس اجرایی حکومت نیز نگران تقلب در انتخابات پیشرو است. آقای عبدالله، باری به رهبری کمیسیون انتخابات گفته بود که نباید رسوایی انتخابات ۱۳۹۳ رخ بدهد و کمیسیون انتخابات بایستی اعتماد مردم و احزاب را به کارش جلب کند.
از نگرانی احزاب سیاسی و سخنان محقق و عبدالله، کاملاً روشن است که آن ها سخت در هراساند که اتفاقات انتخابات گذشته پیش نیاید.
روی هم رفته، کمیسیون انتخابات در وصف تمامی این نگرانیها هیچ گونه اقدام موثر برای اعتماد سازی نکرده است. به تازهگی رییس کمیسیون انتخابات اعلام کرده است که انتخابات پارلمانی خط قرمز ما است و انتخابات شوراهای ولسوالیها ممکن با تاخیر برگزار شود.
با این وجود، در مدت زمانی باقی مانده بعید به نظر میرسد که کمیسیون انتخابات انتظارات احزاب سیاسی و مردم را بر آورده بسازد. عمده ترین خواست احزاب سیاسی بایومتریک است. احزاب تاکید میکنند برای برگزاری یک انتخابات شفاف بایومتریک ضروری است. چیزی که تاکنون کمیسیون انتخابات نپذیرفته است آن را.
اگر احزاب سیاسی، با کمیسیون انتخابات و حکومت به یک نتیجه روشن دست پیدا نکند، پیامدهای بسیار خطرناک خواهد داشت. احزاب سیاسی که حکومت و کمیسیون خواستههای آن را عملی نکرده است، به تازهگی به رسم اعتراض دست به نافرمانیهای مدنی زدهاند.
پریشانی احزاب سیاسی از وقوع تقلب در انتخابات پیشرو باید از سوی کمیسیون انتخابات جدی گرفته شود. تمامی نیروهای سیاسی میگویند تا اصلاحات لازم و نظام انتخاباتی تعییر نکند، آن ها در انتخابات شرکت نمیکنند و این روند را تحریم میکنند.
اختر سهیل- خبرگزاری دید