مالکان رسانهها در کار مسلکی خبرنگاران مداخله میکنند
در کنار مشکلاتی که فراراه خبرنگاران در کشور قرار دارد و باعث آن میشود که اخبار و گزارشها به طور مسلکی نشر نشود، یکی هم مداخله صاحبان رسانههای خصوصی در امور مسلکی مربوط به خبرنگاران است.
به گزارش خبرگزاری دید، مبینه خیراندیش مسئول دفتر نی در شمال کشور میگوید:در ضمن خشونتها علیه خبرنگاران، حقوق مربوط به آنان نیز زیر پا شده است و آنان با مشکلاتی مانند عدم پرداخت معاشات در وقت معین، نداشتن مرخصی امکان استفاده از امتیازهای قانونی مواجه هستند.
به گفته وی، طی تحقیقی که این دفتر انجام داده است، صاحبان رسانهها در کار مسلکی بسیاری از خبرنگاران مداخله میکنند و مانع حرکت طبیعی نشر اخبار میشوند.
در همین حال بسیاری از خبرنگاران از نداشتن امنیت کاری در ارگانهای خبری خصوصی شکایت کرده و میگویند،
رفتار مالکان رسانهها با خبرنگاران به گونهای است که باید منت آنها کشیده شود.
یک خبرنگار در بلخ میگوید:«صاحبامتیازان رسانهها طوری با خبرنگاران رفتار میکنند که گویی اگر معاش آنان نباشد ما دیگر درآمدی نداریم.»
این خبرنگار که نمیخواهد نامی از او برده شود افزود، یکی از آفتهایی که نمیگذارد کار رسانهای، به ویژه رسانههای چاپی در افغانستان رونق بگیرد مداخله و دستاندازی مالکان رسانهها در کار روزنامهنگاری است؛ چرا که مداخله در کار روزنامهنگاری، رسانه را از تعادل خارج میکند.
روز گذشته دفتر مرکزی نی در کابل نیز، با انتشار گزارش تحقیقی در مورد عدم مصئونیت کاری خبرنگاران در رسانههای خصوصی و عدم حقوق بازنشستگی این طیف جامعه از سوی نهادهای اطلاعرسانی خصوصی، از مداخله و دستاندازی صاحبامتیازهای رسانههای خصوصی در کار مسلکی خبرنگاران انتقاد کرده و گفته بود که دولت باید در این زمینه توجه ویژه داشته باشد.
در این گزارش نی آمده بود که عدم مصئونیت کاری خبرنگاران از بزرگترین چالشهای فراراه کار رسانهای در کشور است.
خواستیم نظر یکی از مسئولان رسانهها و اطلاعات و فرهنگ را نیز داشته باشیم، ولی با وجود تلاشهای مکرر کسی حاضر به گفتوگو در این مورد نشد.