مخالفان قویتر از حکومت عمل میکنند/ آیا امنیت انتخابات تامین میشود؟
انتظار مردم افغانستان به عنوان رای دهنده این است که حکومت وحدت ملی زمینه شرکت شان را در انتخابات پیشرو فراهم کند و در برابر تحرکات شبکههای تروریستی و هراسافکن غالب شود.
اما واقعیت امر این است که مخالفان قویتر از حکومت ظاهر شده و پروسه انتخابات را با چالش مواجه ساختهاند.
قرار است انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالیها در ۲۸میزان سال روان برگزار شود. یکی از نگرانیهای کلان و موجود، تامین امنیت پروسه انتخابات است. گروه طالبان اخیراً پیشنهاد حکومت افغانستان را مبنی بر مذاکره و صلح رد کرده و سخن از عملیلت بهاری زده است.
در حال حاضر، بخشهای مختلف کشور شاهد ناامنی و تحرکات گسترده طالبان است. گروه طالبان از زمان شروع ثبت نام رایدهندهگان، حملات خود را در کشور افزایش داده تا مانع حضور مردم به پای صندوقهای رای شود.
گروههای تروریستی چون داعش، طالبان و حقانی تلاش دارند تا روند انتخابات را اخلال کنند و سعی دارند که انتخابات را برای مردم افغانستان و جامعه جهانی بیفایده جلوه دهند.
نقشه و راهبرد اصلی مخالفان مسلح در برهه کنونی، نفوذ در بین مردم، تبلیغات گسترده و افزایش ناامنی برای حضور کمرنگ مردم در انتخابات پیش رو است.
انتظار مردم افغانستان به عنوان رای دهنده این است که حکومت وحدت ملی زمینه شرکت شان را در انتخابات پیشرو فراهم کند و در برابر تحرکات شبکههای تروریستی و هراسافکن غالب شود.
اما واقعیت امر این است که مخالفان قویتر از حکومت ظاهر شده و پروسه انتخابات را با چالش مواجه ساختهاند.
بربنیاد گزارشها، در بخشهای مختلف کشور مراکز ثبت نام رای دهندگان به علت ناامنی مسدود است و مردم از شرکت در انتخابات محروم.
افغانستان در هفده سال گذشته، گرفتار انواع آسیبهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بوده است. شوربختانه نبود احساس مسئولیت در بسیاری از مسئولان باعث شده تا به چالشهای فوق افزوده شود و باور مردم به دولت، نسبتاً از بین برود.
در این میان، شبکههای تروریستی و هراسافکن هم از این فرصت استفاده میکنند و تلاش دارند تا وضعیت را بیش از پیش بدتر سازند.
ناامنی، تحرکات طالبان و… در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی وشوراهای ولسوالی مردم را سخت مایوس کرده و آمار منشتر شده از سوی کمیسیون انتخابات میگوید که حضور مردم کمرنگ است.
در انتخاباتهای گذشته، چه در ریاست جمهوری و چه در انتخابات پارلمانی، نمیتوان منکر حضور گسترده مردم شد؛ هر چند که عملکرد حکومت وحدت ملی و پارلمان کنونی منجر شد که مردم از شرکت در انتخابات احساس ندامت کنند.
بیتفاوتی حکومت وحدت ملی در قسمت تامین امنیت، اکنون یک نگرانی کلان برای مردم افغانستان است و سبب شده که مردم نسبت به انتخابات آینده بدبین شوند.
عمکرد نهادهای امنیتی برای تامین امنیت ساحات ناامن که گروه طالبان در آنجا مسلط است، نشان میدهد که برای حکومت وحدت ملی و جامعه جهانی، تنها برگزاری انتخابات مهم است نه چگونه برگزار شدن آن.
هر چند طی ماه اخیر، مسئولان درجه یک نهادهای امنیتی و دفاعی کشور به علت بیکفایتی از سوی مجلس نمایندگان استجواب شدند و هیچ کدام از این استجوابها نتوانست موثر واقع شود.
در فرجام، میتوان گفت که ناامنی و تحرکات هراسافکنان و شبکههای تروریستی انتخابات ۲۸ ماه میزان را به گونه جدی تهدید میکند و مانع حضور پر رنگ مردم در پروسه انتخابات میشود.
اختر سهیل – خبرگزاری دید