مسئله اساسی در انتخابات، تطبیق قانون است
نشستی با حضور محمد سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری و مسئولان شماری از سفارتخانهها برگزار شد و در آن چگونگی تطبیق قانون انتخابات مورد بررسی قرار گرفت.
نشستی با حضور محمد سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری و مسئولان شماری از سفارتخانهها برگزار شد و در آن چگونگی تطبیق قانون انتخابات مورد بررسی قرار گرفت.
این نشست که عصر روز دوشبنه« ۲۹ دلو» برگزار شد دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد، دفتر نمایندگی اتحادیه اورپا، نماینده ملکی ناتو، سفیر آلمان و استرالیا نیز حضور داشتند.
به گزارش خبرگزاری دید و به نقل از دفتر دوم معاونیت ریاست جمهوری، آقای سرور دانش تاکید کرده است که بحث اساسی و مهم در انتخابات، تطبیق قانون انتخابات است.
معاون دوم ریاست جمهوری در این نشست به انتخابات پارلمانی اشاره کرده است و تاکید نموده که چگونگی برگزاری انتخابات پارلمانی در ۲۸ و ۲۹ میزان موجب خلق بیاعتمادی شده است.
به گفته آقای دانش تعدیل قانون انتخابات در مشوره گسترده با جوانب مختلف دخیل در انتخابات، با توافق آرا و با رضایت و قناعت همه جوانب به تصویب رسیده و اکنون این قانون در مرحله تطبیق قرار دارد.
معاون دوم ریاست جمهوری تعین کمیشنران کمیسیونهای انتخاباتی را اولویت اساسی انتخابات خوانده است.
آقای دانش بیان داشته که در قانون انتخابات در مورد تعین اعضای کمیسیونها رییس جمهور نقش خاصی ندارد بلکه در این فرایند احزاب، نامزان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۸ و نهادهای مدنی نقش تعین کننده دارند.
وی افزوده انتظار میرود که جوانب ذیدخل در تعین کمیشنران کمیسیونهای انتخاباتی افراد شایسته، کارفهم و متعهد را معرفی کنند تا کمیسیونهای جدید انتخابات بتوانند به درستی مکلفیتهای خویش را انجام دهند.
معاون دوم رییس جمهور غنی در ارتباط محکمه اختصاصی که در قانون پیشبینی شده نیز گفت:«در تعدیل قانون انتخابات فقط در دو مورد یعنی حذف نام کاندید از فهرست و ابطال آرای یک مرکز یا حوزه رای دهی آن هم درصورتی که اختلاف نظر کمیسیونهای انتخاباتی براساس مکانیزم پیشبینی شده در قانون رفع نگردد، محکمه اختصاصی دایر میگردد».
با این همه، به تازگی قانون انتخابات از سوی ریاست جمهوری تعدیل و توشیح نیز شده است که با مخالفت برخی از دستههای انتخاباتی مواجه شده است.