میمونها میتوانند بازی/گیم ویدئویی انجام دهند
ایلان ماسک موسس شرکت نورالینک، روز یکشنبه ۱۲ دلو (۳۱ جنوری) گفت که این شرکت فعال در زمینه فناوری عصبی با اتصال رشته سیمهایی به مغز یک میمون میخواهد این حیوان را قادر به انجام بازیهای ویدئویی کند.
به گفته آقای ماسک، یک تراشه کوچک رایانهای/کمپیوتری در زیر پوست این میمون گذاشته شده و سیمهای کوچکی به کار گرفته شدهاند تا اتصال به مغز این میمون را از طریق سطح جمجمه امکانپذیر کنند. ایلان ماسک «شرکت نورالینک» را در سال ۲۰۱۶ و با هدف اتصال مغز انسان به کمپیوتر به منظور ایجاد «همزیستی با هوش مصنوعی» تاسیس کرد. وی پیشتر گفته بود چنین قابلیتی با کاشت یک تراشه دو میلیمتری در مغز امکان پذیر خواهد بود.
بنیانگذار شرکت نورالینک درباره کاشت تراشه مغزی در سر میمون گفت: «این میمون ناراضی به نظر نمیرسد. شما حتی نمیتوانید بفهمید که تراشه عصبی دقیقا در کجا قرار داده شده است.» وی افزود که نورالینک در تلاش است بفهمد آیا میتواند با استفاده از این تراشهها در سر میمونها آنها را به بازی «مایند پانگ» (پینگپنگ ذهنی) ترغیب کند یا نه. قرار است ماه آینده ویدئویی از این میمون منتشر شود.
ایلان ماسک از پیشتازان عرصه هوش مصنوعی است و هرچند میگوید برخی ایدههایش ممکن است «علمی-تخیلی» به نظر بیایند، با این حال کاملاً امکان دارد در آینده نزدیک به واقعیت بپیودد. آقای ماسک که ثروتمندترین فرد جهان نیز محسوب میشود اعلام کرده است که شرکتش تلاش دارد تا با کار بر روی لایههای ذهن، افراد دارای معلولیتهای شدید نخاعی و حرکتی را با کاشت تراشههای مغزی قادر به فعالیت مجدد کند. دفتر مرکزی شرکت علوم عصبی نورالینک در سانفرانسیسکوی امریکا قرار دارد.
ایلان ماسک امیدوار است با ارتقای فناوریهای ابداع شده در نورالینک در آیندهای نزدیک انسان برای اجرای فرمانی مختلف بر روی سیستمهای رایانهای نیازی به استفاده از انواع گوشی و رایانه نداشته باشد و ارتباط میان انسان و ماشین از طریق انگشت و صدای انسانها با اشغال پهنای باندی مختصر در مغز ممکن شود.