نظام پارلمانی یگانه راه برای جلوگیری از استبداد و انحصارگرایی است
حزب جمعیت اسلامی افغانستان، با نشر اعلامیهای، بر تامین فضای صلح و همدیگرپذیری در کشور تاکید کرده و خواستار استقرار نظام پارلمانی در کشور شدهاست.
به گزارش خبرگزاری دید، در اعلامیه جمعیت اسلامی، همچنین از پیوستن گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی، به پروسه صلح نیز استقبال شده، اما تاکید شده که رهبری این حزب از کاربرد ادبیات کنایهآمیز، پرهیز کند.
متن کامل اعلامیه حزب جمعیت اسلامی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
والصح خیر
از آنجایی که صلح حالت اصلی زندگی بشر و یکی از نیازهای اساسی زندگی اجتماعی میباشد، تامین صلح یکی از اهداف اصلی جمعیت اسلامی بوده و همواره بر آن تاکید دارد.
جمعیت اسلامی افغانستان که طی نزدیک به شصت سال عمر خویش، بانی مبارزه علیه استبداد، پیشقراول جهاد علیه کمونیزم و رهبریکننده مقاومت ملی برضد تروریزم بوده و قهرمان ملی کشور شهید احمدشاه مسعود و دهها هزار مجاهد و فرمانده پاکطینت را شهید داده است، همچنین در دوره نوین از طلایهداران داعیه صلح عادلانه و مشارکت سیاسی بوده و در این راه رهبر جهاد و مقاومت پروفیسور برهان الدین ربانی که لقب پرافتخار “شهید صلح” را کسب کرده است را نیز قربانی داده است.
جمعیت اسلامی افغانستان از موفقیت روند گفتوگوهای صلح حکومت وحدت ملی با حزب اسلامی افغانستان به رهبری گلبدین حکمتیار، استقبال کرده و از دیگر مخالفان مسلح میخواهد که با الهام از این تجربه، از کشتار مردم و ویرانی کشور دست کشیده و با قطع روابط خویش با گروههای تروریستی و دست نگهداشتن از ارتکاب اعمال جنایتکارانه، تعهد خویش را به قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی افغانستان که در نتیجه قربانیهای بیشمار مردم ما بدست آمده است، اعلام بدارند.
ادبیات فضای سیاسی کنونی با ادبیات دوره جنگهای تحمیلی تفاوت بنیادین دارد و جمعیت اسلامی در این فضای جدید زندگی میکند. از حزب اسلامی به رهبری انجینیر گلبدین حکمتیار نیز میخواهد تا از کاربرد ادبیات کنایهآمیز به آدرس جمعیت اسلامی و مقاومت ملی که مخالف روح جمعی فضای سیاسی کشور است، فاصله گرفته شود.
جمعیت اسلامی همچنان از حکومت وحدت ملی میخواهد که در کنار پیشبرد پروسه صلح، خلع سلاح همه گروههایی را که به این پروسه میپیوندند، به گونه جدی در نظر داشته باشد.
به باور ما، اگر پس از پیروزی جهاد مردم افغانستان، خودخواهیها و تن دادن به خواست بیگانگان سبب جنگ تحمیلی نمیشد، شاهد لانهگیری تروریزم و ویرانی بیشتر کشور نمیبودیم و دهها هزار انسان این سرزمین، به شمول شخصیتها و رهبران نامدار احزاب و اقوام مختلف و هزاران تن از نیروهای امنیتی و دفاعی کشور به شهادت نمیرسیدند.
مخالفان مسلح افغانستان اگر غیر از کشتار و ویرانی آجندای دیگری دارند، باید برنامههای خویش را از مجرای مسالمتآمیز دنبال کنند. اگر این گروهها با نادیده گرفتن داعیه و فراخوان صلحخواهی مردم افغانستان برای پایاندادن به خشونت و ویرانگری، همچنان با لجاجت و به نیابت از دیگران به کشتار مردم و ویرانی کشور خویش ادامه بدهند، باید بدانند که مردم آنها را به عنوان جنگجوی دشمن پنداشته و نیروهای امنیتی و دفاعی جمهوری اسلامی افغانستان نیز مکلف به سرکوب آنها میباشند.
جمعیت اسلامی افغانستان خود را مکلف به پاسداری و حفظ ارزشها و دستاوردهای یک و نیم دهه اخیر مردم افغانستان مثل آزادی بیان، حقوق زنان و دیگر ارزشهای حقوق بشری یک جامعه کثرتگرا میداند و با تجربه مشارکت در اقتدار سیاسی و تقسیم قدرت با دیگران و با تجربه نخستین انتقال مسالمتآمیز قدرت در تاریخ معاصر کشور، بر مردمیسازی قدرت تاکید دارد.
جمعیت اسلامی افغانستان باور دارد که با توجه به واقعیتها و ساختار اجتماعی کشور، با توزیع افقی قدرت و مشارکت همگانی، ثبات و توسعه پایدار عینیت مییابد و به همین دلیل نظام پارلمانی را یگانه راه حل برای جلوگیری استبداد و انحصارگرایی میداند.
کابل- ۱۶ ثور ۱۳۹۶ خورشید
شورای رهبری جمعیت اسلامی افغانستان