آخرین اخباراسلایدشوافغانستاناقتصاد و توسعه

هدف تبدیل افغانستان از وارد کننده به صادرکننده است

محمد اشرف رییس‌ جمهور کشور امروز (پنج‌شنبه، ۱۵ حمل) در کابل گفت که هدف اقتصادی دولت این است که افغانستان از یک کشور وارداتی به کشور صادراتی مبدل شود.

محمد اشرف رییس‌ جمهور کشور امروز (پنج‌شنبه، ۱۵ حمل) در کابل گفت که هدف اقتصادی دولت این است که افغانستان از یک کشور وارداتی به کشور صادراتی مبدل شود.
آقای غنی که در «پنجمین کنفرانس ملی ترویج زراعتی» صحبت می‌کرد، از راه‌های لاجورد و چابهار به عنوان وصل افغانستان به بازارهای جهان یاد کرده، افزود که برای رشد اقتصاد و صادرات کشور در هفته‌های آینده، راه زمینی ازبکستان نیز به‌روی افغانستان باز خواهد شد.
او بیان داشت که برای صادرات اقلام تولیدی افغانستان هم اکنون بازاریابی خوبی شده است:«در آخرین قدمی که برداشته شد، بازارهای امارات محتده‌ عربی و آذربایجان، به عنوان دو بازار بزرگ تجاری در جهان به‌روی افغانستان باز شد.»
به گفته‌ رییس‌ جمهوری کشور، از مسئولیت‌های نمایندگی‌های کشور، دیپلمات‌ها و وزیران کشور این است که در بیرون از کشور برای صادرکردن تولیدات و محصولات افغانستان زمینه‌سازی کنند.
او گفت:«مال‌دار، زمین‌دار و جنگل‌دار افغانستان بسیار عاقل است، وقتی که ببیند چه تولیدی بازار کار دارد، خودش را با بازار عیار می‌کند. ما هم باید این زمینه را برای آنان برابر کنیم، چون تا در بازار نیاییم، تولید ما فرق نمی‌کند.»
آقای غنی افزود که برای رسیدن به هدفِ ساختن افغانستان به یک کشور صادراتی و مستقل از نگاه اقتصادی، باید راه‌های مؤثری برای استفاده از منابع و سرمایه‌های کشور ایجاد شود.
به باور رییس جمهور غنی مدیریت منابع آبی کشور و استفاده‌ی مؤثر از زمین و جنگلات و رشد مال‌داری از عمده‌ترین سرمایه و عوامل رشد اقتصادی کشور است که باید برای تقویت آن‌ها کار شود.
از سویی هم، آقای غنی در این کنفرانس با اشاره به استفاده از تولیدات و محصولات کشور در بازار داخلی گفت که مهم‌ترین مشکل در این بخش، ارزانی اجناس وارداتی در مقایسه با تولیدات افغانستان است.
او افزود: «مهم‌ترین مسأله این است که در هر ولایت افغانستان آرد و گندم وارداتی ارزانتر از تولید داخلی است که این یک فاجعه می‌باشد. گندمی که از قزاقستان می‌آید در بازارهای ما از گندمی که در پنج کیلومتری داخل کشور تولید می‌شود، قیمت‌تر است.»
رییس‌جمهوری کشور گفت که این موضوع نشان می‌دهد که مؤثریت تولید افغانستان در داخل کشور، دانسته و سنجیده نمی‌شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا