آخرین اخباراسلایدشوافغانستانخبر های مهمروند صلحسیاست

هدف طالبان رسیدن به قدرت است و شریعت را کنار گذاشته‌اند

معاون دوم ریاست جمهوری می‌گوید که گروه طالبان در پی رسیدن به قدرت بوده و از شریعت اسلامی شاخنه خالی می‌کنند. او افزود که گروه طالبان به جای شریعت اسلامی اصرار دارند که توافقنامه این گروه با امریکا مبنای مذاکرات میان‌افغانی قرار بگیرد.

به گزارش خبرگزاری دید، محمد سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری در نشستی در کابل می‌گوید که گروه طالبان از شریعت که شعار شان بوده برای رسیدن قدرت شانه خالی می‌کنند.
آقای دانش که امروز شنبه ( ۱۹ میزان) در نشستی در کابل صحبت می‌کرد، گفت طالبان اصرار دارند که موافقت‌نامه‌ این گروه با امریکا مبنای مذاکرات و حل اختلافات در جریان مذاکرات باشد، در حالی که هیئت مذاکره‌کننده‌ جمهوری اسلامی افغانستان بر قرآن و شریعت به‌عنوان مبنای حل اختلافات تأکید دارد.
به گفته‌ آقای دانش، دولت و مردم افغانستان در دین‌داری و شریعت‌مداری صادق‌تر و پابندتر از طالبان است. او تأکید کرد که در منطق و استدلال و جستجوی راه حل بدیل برای حل قضایای اختلافی نیز هیئت مذاکره‌کننده‌ جمهوری اسلامی افغانستان در موقعیت برتر قرار دارد.
معاون دوم ریاست‌ جمهوری علاوه کرد که منطق ادعای جهاد طالبان در حال حاضر پایان یافته است، چنانچه در سال‌های گذشته نیز ادعای جهاد این گروه غیرواقعی و توجیهی برای ادامه‌ خشونت بود.
دانش افزود که اختطاف و کشتن مردم عام، کشتن عالمان دین، انتحار در مساجد و تخریب مکاتب، جاده‌ها و… نه تنها که جهاد نیست، بلکه ادعای جهاد طالبان علیه مسلمانان و جامعه اسلامی افغانستان بی‌خبری مطلق از شریعت و نص صریح قرآن و احکام سنت است. او نپذیرفتن آتش‌بس از سوی طالبان را نیز مخالفت آشکار با نص صریح قرآن دانست.
دانش همچنان گفت که طالبان پیوسته از نص قرآن و شریعت سرپیچی کرده و در همه چیز با دید تبعیض می‌بینند. او مشخصاً به تبعیض طالبان در برابر زنان، پیروان مذاهب اسلامی و اقلیت‌های قومی در کشور اشاره کرد.
آقای دانش در بخشی از صحبت‌هایش گفت که جمهوریت چتر و خانه‌ مشترک تمام مردم افغانستان است و به همین خاطر، مردم و دولت جمهوری اسلامی افغانستان در موقعیت بسیار برتر و منطق برتر قرار دارد.
به گفته‌ او، حاضرنشدن طالبان در میز مذاکره در سال‌های گذشته و تأکید بر استراتژی نظامی، بهانه‌جوی طالبان برای آغاز مذاکرات حتا پس از امضای توافق‌نامه‌ صلح با امریکا، تشدید خشونت، ترور، آدم‌ربایی، باج‌گیری‌ها، ره‌گیری، نپذیرفتن آتش‌بس و به بُن‌بست کشاندن مذاکرات کنونی با «اصرار بیجا در مورد بعضی از موضوعات طرزالعمل مذاکره» دولت افغانستان را در یک جایگاه برتر و طالبان را از نگاه منطق در یک موضع دفاعی قرار داده است.
او تأکید کرد که همه باهم باید در تمام تحولات صلح، جنگ و مسایل ملی یک‌دست بوده و طالبان را به پذیرفتن آتش‌بس قناعت بدهیم.
پیشبرد مذاکرات براساس توافق‌نامه‌ی صلح امریکا – طالبان و حل اختلافات احتمالی بر مبنای فقه حنفی دو مورد اختلافی میان دو طرف است که تا کنون حل‌ناشده باقی مانده است.

Related Articles

Back to top button