وقتی خبرنگاران ادعای نتانیاهو را دروغ ثابت کردند: انبار مربوط حزبالله موشک نداشت
به دنبال ادعای بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسراییل در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبنی بر این که حزبالله لبنان در منطقه مسکونی بیروت یک انبار مخفی اسلحه دارد، حزبالله از خبرنگاران خواست که از این انبار دیدن کنند. خبرنگارانی که از این انبار دیدار داشتهاند، میگویند که موشکی در آنجا نبود.
به نقل از یورونیوز، در پی این دعوت، نمایندگان برخی رسانههای خبری از جمله عکاس خبرگزاری فرانسه ساعت ده شب (به وقت لبنان) به محل مورد اشاره در منطقه مسکونی «الجناح-الوزاعی» بیروت رفته و از آنجا بازدید کردند.
حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان تنها دقایقی پس از پایان سخنرانی آقای نتانیاهو گفت که گروه تحت امرش موشکهای شان را در میان خانهها قرار نمیدهند.
نخستوزیر اسراییل روز سه شنبه در سخنرانی ویدئویی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با در دست داشتن نقشههایی مدعی شد که این تصاویر مکان انبار موشک در کنار تأسیسات گازرسانی و ساختمانهای مسکونی را نشان میدهد. آقای نتانیاهو گفت: «اینجا جایی است که انفجار بعدی رخ خواهد داد. همین جا».
انفجار مهیب ماه گذشته انبار نیترات آمونیم در بندر بیروت که باعث کشته شدن نزدیک به ۲۰۰ نفر و زخمی شدن هزاران نفر شد برای بسیاری از لبنانیها خاطرات تلخ جنگها و بمب گذاریها را در کنار حملات هوایی اسراییل به این کشور زنده کرد.
نخستوزیر اسراییل در سخنرانی خود سپس خطاب به مردم لبنان گفت که «ایران و حزبالله شما و خانوادههای تان را در معرض خطر جدی قرار داده است».
اما آقای نصرالله به سرعت این اتهام نخست وزیر اسراییل را رد کرد و گفت که «نتانیاهو طبق معمول تلاش میکند تا مردم لبنان را علیه حزبالله تحریک کند».
بنابراین در زمانی کمتر از یک ساعت، دهها خبرنگار به جنوب بیروت رفتند اما بنا بر گزارشها با انباری با ماشینهای سنگین مواجه شدند.
«اینجا یک تأسیسات عادی است»
محمد عنیف مسئول بخش رسانهای حزبالله در پی بازدید خبرنگاران گفت که «اینجا یک تأسیسات صنعتی عادی و متعلق به یک لبنانی است و فقط کارگران در آنجا حضور دارند».
هنگامی که خبرنگاران از منطقه مورد اشاره نخستوزیر اسراییل بازدید میکردند، طرفداران حزبالله با حضور در منطقه مسکونی «الجناح-الوزاعی» در حمایت از رهبرشان فریاد میزدند: «ما موشکهای شما هستیم».
مرز اسراییل و لبنان به عنوان دو کشوری که سالها در وضعیت جنگی قرار دارند، صحنه درگیریهای پراکنده میان نیروهای نظامی و شبه نظامی دو طرف است؛ به گونهای که در سال ۲۰۰۶ حزب الله لبنان و اسراییل درگیر جنگی سی روزه و ویرانگر شدند.