کاهش کمکهای امریکا برای افغانستان و پاکستان
حکومت امریکا کمکهای امنیتی و انکشافی ایالات متحده را به پاکستان و همچنان مساعدتهای ملکیاش را به افغانستان در مقایسه با سالهای گذشته، کاهش داده است.
حکومت امریکا کمکهای امنیتی و انکشافی ایالات متحده را به پاکستان و همچنان مساعدتهای ملکیاش را به افغانستان در مقایسه با سالهای گذشته، کاهش داده است.
در بودجه ۷۱۷ میلیارد دالری حکومت ترامپ برای سال ۲۰۱۹ میلادی که از سوی کانگرس امریکا تایید شده است، پنج میلیارد دالر برای همکاریهای نظامی و امنیتی به افغانستان تخصیص داده شده است.
در این بودجه که ماه سپتمبر سال ۲۰۱۸ به اجرا گذاشته شده، همچنان ۶۳۰ میلیون دالر برای کمکهای ملکی و انکشافی به افغانستان اختصاص داده شده است.
براساس آمار اداره ایالات متحده برای انکشاف بینالمللی امریکا (USAID) در سال ۲۰۱۸ میلادی حدود ۷۸۳ میلیون دالر و در سال ۲۰۱۷ حدود یک میلیارد دالر را برای کمکهای ملکی به افغانستان تخصیص داده بود.
در بخشی از متن پیشنهادی این بودجه به کانگرس نوشته شده است که «این بودجه بیش از پنج میلیارد دالر را برای تداوم کمک و آموزش نیروهای امنیتی افغانستان از سوی امریکا تقاضا میکند و با آن نیروهای امریکا خواهند توانست تا عملیات ضد دهشتافکنی را انجام دهند و اطمینان حاصل شود که گروههای هراسافکن نتوانند که از منطقه بر علیه خاک امریکا، شهروندان امریکا در خارج و متحدین و شرکای ما حملات فرامرزی انجام دهند.»
امریکا همچنان مساعدت امنیتی خود را به پاکستان هم کاهش داده است. سبب اصلی این کار، نارضایتی امریکا از مبارزه نابسنده پاکستان بر ضد گروههای تروریستی مستقر در آن کشور خوانده شده است.
حکومت امریکا در سال ۲۰۱۹ میلادی فقط ۳۳۶ میلیون دالر به پاکستان مساعدت میکند که ۲۵۶ میلیون دالر آن مساعدت اقتصادی و فقط ۸۰ میلیون دالر مساعدت نظامی است که بخش نظامی آن مشروط به همکاری عملی پاکستان در چارچوب استراتژی امریکا برای جنوب آسیا، میباشد.
افزون بر این، سهم پاکستان از «صندوق حمایت ایتلاف» نیز از ۷۰۰ میلیون دالر در سال ۲۰۱۸ به ۱۵۰ میلیون دالر در سال ۲۰۱۹ کاهش یافته است. اما تنها کشورهایی مستحق دریافت پول از صندوق حمایت از ایتلاف میشوند که همکاری عملی در راستای حمایت از ماموریت نظامی امریکا داشته باشند.
پاکستان، از آغاز تهاجم به رهبری ایالات متحده در افغانستان، دهها میلیارد دالر مساعدت اقتصادی و نظامی امریکا را به هدف مبارزه با دهشتافکنی دریافت کرد.
اما رویکرد پاکستان که به باور اکثر مقامهای افغانستان و امریکایی در مبارزه با دهشتافکنی «دوگانه» بود، با رویکار آمدن حکومت به رهبری دونالد ترامپ در امریکا با کاهش شدید مساعدت به آن کشور رو به رو شد.